dinsdag 2 augustus 2011

Warme kleuren.

Nu gisteren de zon weer is gaan schijnen en de temperatuur weer oploopt, moest er begonnen worden met een ontwerp met de warme kleuren.
P1030513.JPG
Het ontwerp is nu wat uitbundiger geworden, je moet rustig aan beginnen nietwaar? Voor dit ontwerp had ik 20 kleurpotloden van geel naar oranje, rood en bruin. Dat lijkt heel wat, maar in feite is dat niet zo veel. Gelukkig heb ik meer kleuren in mijn stoffen, zowel resten als in mijn bakken. Ik ga nu anders te werk, na het inkleuren van dit ontwerp is het bij de kopieerwinkel vergroot naar A3 formaat, daarna zijn alle stukjes uitgeknipt en verdeelt naar kleur. Dat wordt straks puzzelen waar het stukje vandaan gekomen is. Ik ga de methode van Suus volgen, lees daarover in de reacties. Ik heb maar een foto gemaakt van het ontwerp, want als ik hem zou inscannen zijn de kleuren niet goed te zien.
Namens Henk bedankt voor de felicitaties voor zijn verjaardag, hij zat al een beetje te plagen, of ik het in mijn bericht zou vermelden, maar de volgende dag had ik geen nieuw bericht. Zaterdagavond toen ik het bericht voor zondag aan het schrijven was heb ik niets gezegd. Zondagochtend kwam ineens de reactie van hem.
Ik volg al zeker een week een webcam die op een pand naast het station is geplaatst, zo kan ik de werkzaamheden volgen, zonder er zelf heen te gaan. Op dit moment tot aan eind September wordt er volcontinu gewerkt, dat wil zeggen 24 uur per dag, 7 dagen in de week en je kan per dag zien welke vorderingen er gemaakt zijn. 2 Perrons zijn finaal gesloopt en worden weer nieuw gebouwd en een nieuwe pasarel wordt nu gebouwd, die ziet er futuristisch uit, voor wie er interesse in heeft plaats ik hier de link,http://www.zomerwerkzaamhedenarnhem.nl/index.html. Het beeld zou wel iets scherper mogen, maar ik heb begrepen dat deze camera’s vrij prijzig zijn.

5 opmerkingen:

Liesbeth Wessels zei

Ik vind deze warme kleuren erg mooi worden. Dat je nog tijd over hebt om naar het station te gluren!! Maar wel heel leuk om te zien, wat kan er toch veel. groeten van liesbeth

christina zei

En nu dan eindelijk de zon weer heerlijk schijnt, wordt je hier ook weer helemaal vrolijk van he met al die warme kleuren.

vilterietje zei

happy birthday to henk!!!!!
ben een paar daagjes weggeweest, vandaar de late reactie:)

Suus zei

Een erg mooi ontwerp Aart en ga je deze ook weer uitwerken?

Marie-Anne-Jos├ę zei

Deze warme kleuren vind ik heel mooi geworden. Weet je wat misschien ook eens leuk is om uit te proberen. Slechts twee kleuren, maakt niet uit welke, maar dan elkaars tegenovergestelde en dat in verschillende nuances.Ik weet niet hoeveel je er gaat maken?!
Ben benieuwd naar de uitwerking van de warme kleuren in stoffen.Ik heb een erg mooi boek over het werken met kleur, maar weet even niet de naam ervan. Veel plezier ermee en groetjes van Marianne