maandag 1 augustus 2011

Round Robin 2011 (4)

Vandaag weer een update van de gemaakte rand voor de Round Robin 2011! De vakantie zat er tussen, maar daardoor had ik tijd om er over na te denken. Ik probeer me aan de wensen van degene te houden die het middenstuk is begonnen en die het in December weer terug gestuurd krijgt. Het leuke van een Round Robin is dat hetgene wat je toegestuurd krijgt elke keer weer heel anders is. Dit keer wist ik de favoriete kleur en ik wist dat ik los mocht gaan!! Toch zorgt dat nog weleens voor hoofdbrekens, je gaat afwegen hoe en wat te doen.
P1030498.JPG
Ik heb nu de felle batik stof gebruikt, waar ik nog een stuk van had liggen en daar heb ik van zelfgeverfde stof banen tussen gezet, als waren het zonnestralen. Nu gaat de Round Robin nog 2 keer rond voor het einde is bereikt, de volgende ronde is een zijkant en onderkant. Ik heb mijn pakketje nog niet in de brievenbus gevonden, ben dus in blijde verwachting. Misschien vanmiddag of anders morgen moet het toch wel in de brievenbus liggen.
De Round Robin 2011 loopt in 2 groepen, de ene groep werkt met antieke stoffen, daarvoor kun je terecht bij Tertia, http://terraysleven.blogspot.com, Klaske, www.kittyquilt.blogspot.com, Els, http://kaydie.web-log.nl, Liesbeth, http://kleurrijkleven.blogspot.com en Conny, www.connysquilts.blogspot.com. De andere groep werkt met felle kleuren, daarvoor kun je terecht bij Yvonne, http://www.quibiquilts.web-log.nl, Marcha, http://www.crea-marcha.blogspot.com, Liesbeth, http://kleurrijkleven.blogspot.com en Conny, www.connysquilts.blogspot.com.  Jullie hebben waarschijnlijk gemerkt dat de laatste 2 blogadressen bij beide groepen voorkomen, dat klopt, zij maken de Round Robin 2011 zowel met felle kleuren als met antieke kleuren.
Ik ben benieuwd wat iedereen er dit keer weer van ‘gebakken’ heeft!
P1030512.JPG
Gisteren ben ik verder gegaan met Katie, ik heb vlakken voorzien van stiksel, andere juist weer niet, die komen naar boven, omdat de buur vlakken gestikt zijn. Om het ontwerp heb ik een dubbele rechte lijn genaaid en het tussen gedeelte opgevuld met een paar vullingen. Nu moet ik het quiltje maar eens af gaan werken en weer een nieuw ontwerp gaan tekenen. Door het intensieve werk wat er in de rand zit, zijn de ‘vouwen’ in de blauwe stof niet meer te zien, ik had het nog zo goed gestreken. Soms zitten de lapjes te lang opgevouwen in mijn bakken en valt het tegen om alles goed vlak te strijken.

7 opmerkingen:

Liesbeth Wessels zei

Wat een prachtige kleuren heb je gebruikt voor mijn rand. Maar ook al ken ik alle randen tot nu toe, ik kan me geen volledig beeld vormen. Maar ik vertrouw helemaal op jouw kleurenkeuze!!Prachtig, groeten van liesbeth

christina zei

ik ben benieuwd wat je er nu zelf van vindt nu je geen zigzag hebt gebruikt maar een stiksteek.

En het lijkt me dan toch best moeilijk een rand te maken zonder thema. Ik wacht vol spanning tot december als alles getoond gaat worden.

Els zei

Je hebt hele mooie kleuren gebruikt.
Ik ben erg benieuwd naar het totaal;)

Hannie de Beer zei

Mooie kleuren voor de rand, naar ik begrijp voor Liesbeth? Ik denk dat het best moeilijk is om voor een ander dit te verzinnen?

Unknown zei

Oeh spannend Aart! Dat ziet er echt heel erg goed uit! Nou, veel succes met de volgende ronde!

Klaske zei

Nou, je hebt er een prima rand van gebakken hoor! Ik ben reuze nieuwsgierig hoe alle RR worden, maar ja we moeten nog even ge3duld hebbeb hé?!

conny's quilts en creaties zei

Wat een spannende rand Aart. Dat ziet er weer prima uit.