zondag 31 juli 2011

Verder proeven.

Het is niet wat het lijkt, bij proeven denk je aan lekkere dingen, maar in dit geval niet! Ik ben lekker bezig geweest met mijn Katie proef.
P1030511.JPG
Alle losse delen waren met een draadje garen aan elkaar geregen, daarna is het op de ondergrond gestreken. Via het art-quilt forum was gereageerd dat ik maar niet moest gaan naaien met transparant garen en dat ik ook met garen van dezelfde kleur en een rechte steek de stukjes vast kon zetten. Dat is allemaal gebeurt nu, 2 delen zijn met transparant garen en een zigzag steek breedte 2 vastgenaaid, andere delen met dezelfde zigzag steek en garen op kleur en andere delen met de rechte steek. Die afwisseling vind ik goed te gebruiken. Ik ben al begonnen stukjes te vullen met rechte steken en vrije steken. Het was even zoeken naar de juiste stof voor de achtergrond, uiteindelijk werd dit donkerblauw mijn keuze, rechts bovenaan zit ook wel een donkerblauw stofje, maar er zitten licht accenten in, dus kon het goed gecombineerd worden. Die donkerblauwe stof met de lichte accenten is een gekochte stof die geverfd is met Indigo verf, ik heb deze stof al een aantal jaren in mijn voorraad zitten, heb het al diverse keren gewassen, maar het geeft nog steeds af, dit quiltje wordt dus niet gewassen. Gisteren was er even geen bericht, Henk was vrijdag jarig! Hij werkte die dag gewoon thuis, we vierden het niet, want de meeste familie en anderen zijn op vakantie. We zijn samen heerlijk uit eten geweest, hé toch nog wat te proeven gehad!
P1030509.JPG
Vandaar de rozen gemengd met Munt, natuurlijk heeft de bakker ook gemerkt dat er één jarig was hier. Ik zal het hier heel zachtjes vertellen, hij is 53 geworden!

8 opmerkingen:

pauline zei

Van harte proficiat alsnog voor Henk. Mooie kleur rozen...
groetjes en een fijne zondag,

marjolijn zei

Henk gefeliciteerd! En ik vind het een prachtige leeftijd!! 1958 was een prima bouwjaar!
En Aart, jij bent ook lekker bezig met proeven hoor. Mooi dat je dat op meerdere manieren uitprobeert.
gr. Marjolijn

christina zei

ik zal het niet verder vertellen hoor, maar nog gefeliciteerd natuurlijk.

Marie-Anne-José zei

Proficiat met Henk.
Wat heb jij hard gewerkt aan het ontwerp, mooi.
En vieren kun je toch ook heel gezellig met zijn tweetjes.
Fijne dag nog en groetjes van Marianne

Ineke zei

Gefeliciteerd Henk en dat jullie samen nog lang en gelukkig leven! Je bent nu ong. op de helft denk ik?

Suus zei

Alsnog van harte gefeliciteerd met Henk. Mooie proef. Ga zo door.

Webredactie zei

Kleine zigzag met transparant garen als eerste stap is wel een bewuste keuze van Katie, en waarom zie je nog het beste inde roze bal waar de stof trekt. Maar het synthetische garen blijft vaag zichtbaar, en dat is ook niet altijd wenselijk, dus soms moet je kiezen uit twee kwaden. Hoe dan ook, erg leuk dat je er mee aan de slag bent gegaan en eind augustus praten we er in detail nog wel even over door, succes!

Webredactie zei

Oh ja en natuurlijk gefeliciteerd voor Henk!!