vrijdag 1 juli 2011

Huwelijksquilt.

Op 22 September a.s. zijn wij al weer 3 jaar getrouwd! Ik wilde een herinneringsquilt daarvoor maken, eerst heb ik de stof gekocht, daarna begon het plannen hoe die quilt eruit moest komen zien. Ik heb daarvoor een ster gebruikt
DSCN0913.JPG
, die ik in elkaar kon leggen zodat de punten van de sterren elkaar raakten, dit om verbondenheid te symboliseren. Voor ons huwelijk had ik alles voorbereid, de kleine driehoeken waren gesneden in diverse kleuren. Het midden van de ster is een vierkant, ik heb er een kader voor gemaakt met schuur papier eronder, omdat het mijn plan was om onze gasten hier hun naam of handtekening op te zetten. Dat is prima gelukt. Toen wij de volgende dag op huwelijksreis gingen naar Vlieland is het hele pakket mee gegaan om alvast een begin te maken met de top. Er zijn altijd wel momenten te vinden om er een uurtje aan te werken en het is ook ontspannen werk. Onze sterren zijn in het midden van de quilt geplaatst zodat onze gasten om ons heen konden staan. Een bruidspaar, in ons geval heb ik liever het woord bruidegomspaar, is altijd het middelpunt.
DSCN0912.JPG
De sterren met Henk en mijn naam is met de hand gequilt, maar aan de rest ben ik nog niet toe gekomen. Ik laat deze huwelijksquilt nu ook expres zien om mezelf eraan te herinneren dat deze quilt nog een keer onder de naaimachine moet komen, maar of dat voor September gaat lukken is de vraag.

5 opmerkingen:

Hannie de Beer zei

Prachtig Aart! Ik zou hem toch maar afmaken voor September. Het is inderdaad een symbool voor jullie verbondenheid, daar mag je best wat extra zorg aan besteden!

Anoniem zei

Heel erg mooi, zowel het idee als de uitvoering errvan - afmaken hoor!

vilterietje zei

heel apart:)

Ankie zei

That is such a lovely idea, also the symbolism and the piecing is also very nice, thanks for showing it Aart,

Carin zei

Wat is hij mooi geworden !! Bedankt voor de tip van het scuurpapier en het kader, dit ga ik zeker gebruiken. Morgen maar eens eerst het stof gaan halen voor zo'n 140 lapjes :-)
Hoe groot had jij de lapjes gesneden als ik vragen mag?