woensdag 13 juli 2011

Het wil niet zo vlotten.

Het was gisteren zo benauwd dat er niets uit mijn handen kwam, ik hoop op betere tijden. Straks is alles in de naaimachine vastgeroest, hij heeft al bijna 3 weken niets gedaan. Het vastroesten van de naaimachine zal wel niet zo snel gebeuren, het was maar een grapje, maar voor mijn gevoel is het anders.
P1030483.JPG
Deze 2 stofjes kocht ik in een quiltwinkel in Zuid-Duitsland. We zouden op maandag naar München gaan, maar dat was verzet naar zaterdag. Ik had een adres van een winkel in mijn tas zitten, door tijd gebrek ben ik er niet geweest. Een paar dagen daarvoor brachten we een bezoek aan het pittoreske stadje Oberammergau, nu zullen er lezers en lezeressen zijn die nu een lichtje op gaat. Dat klopt, Brigitte Kaandorp heeft een erg hilarisch nummer gezongen in één van haar shows. In het hotel ben ik op mijn laptop op zoek geweest naar dat nummer, maar ik heb het op Youtube niet kunnen vinden, wel andere uitvoeringen. Het is een lied uit de streek, originele Duitse volksmuziek, Brigitte heeft er een komisch nummer van gemaakt.
http://de.youtube.com/watch?v=Vyt80IcEZpk&fmt=18
Onze chauffeur was niet zo cultureel onderlegd, kende Brigitte Kaandorp niet eens. Waar wil ik heen met mijn verhaaltje? In dat Oberammergau reden we met de bus langs een winkel waar met grote letters PATCHWORK op stond. Ik heb de weg ernaar toe onthouden en ben er wezen kijken. In dat winkeltje kocht ik deze 2 lappen, altijd te gebruiken, dus gelijk maar een halve meter van beide stoffen gekocht. Daarom was het missen van de winkel in München wat minder erg geworden, alhoewel dat een heel andere winkel was, ze verkochten en Art-boeken en –materialen. Deze kan ik altijd nog bij de webwinkel kopen. Veel plezier met Heut kommt der Hans zu mir!
Wat moet ik toch zonder Henk hij heeft het nummer gevonden van Brigitte Kaandorp.

5 opmerkingen:

christina zei

Kan me voorstellen dat je baalde dat je de winkel in munchen hebt gemist. Was dat niet patchworkshop?

sylvia zei

hahaha,dank je wel voor het vrolijke begin op deze regenachtige dag!!! Wat een mens is het toch, he, geweldig!!!
Jammer van die winkel,zul je net zien: heb je wat bedacht: hups, plannen gewijzigd!!
Shit happens!!!...:(
Vandaag kun je vast achter het masjien, tis lekker fris!!
fijne dag en dank voor Brigitte

vilterietje zei

ach wat is die brigitte kaandorp toch een heerlijke rommelaar! dank je wel ook aan henk voor dit filmpje:)

Birgitte aka Bietje zei

Hilarisch nummer, ik ben een fan van Brigitte. Zal wel aan de naam liggen. Ik heb geprobeerd mee te zingen, maar struikelde al snel over mijn eigen tong. Dank je voor dit nummer, het is een zonnestraaltje op deze druilerige morgen.

Anoniem zei

wat jammer dat je Quilt et Textilkunst hebt gemist - een geweldige winkel en galerie. Misschien volgend jaar?