dinsdag 26 juli 2011

Vervolg.

Gisteren kreeg ik een aantal reacties over de gele kleur die in de foto zit met de koele kleuren. Dat kwam omdat ik de tekeningen gescand had, waarschijnlijk komen dan de kleuren niet goed over. Daarom vandaag een foto van de 3 ontwerpen, ik hoop dat de kleuren nu wel goed over komen.
P1030495.JPG
Ik ga hier zeker mee verder en daarom ben ik maar naar de copy shop gegaan om ze uit te vergroten van A4 naar A3. Om narigheid te voorkomen is die kopie 3 keer gemaakt, één om mallen van te knippen, één als back-up om de stukjes terug te kunnen vinden en de derde voor de zekerheid. Die kopie kon natuurlijk gewoon in zwart/wit geprint worden, het voordeel is dan dat je de grijswaardes ziet en daarmee kan ik nog een beetje wisselen in de kleur van de stof die ik ga gebruiken. De mallen worden overgetekend op dubbelzijdig plakvlies. Ik denk dat ik de stukjes machinaal ga appliqueren met een onzichtbaar garen.
P1030497.JPG
Ik heb nu weer genoeg tijd om achter de naaimachine te zitten, de tour is afgelopen, ik vond het dit jaar erg spannend. Vooral ook omdat de renners dichtbij elkaar zaten qua prestatie. Cadel Evans is een terechte winnaar en ik heb ook wel een traantje weggepinkt toen hij met vochtige ogen op de Champs Élysée stond. Het Franse landschap zal ik ook weer een jaar moeten missen. Het leven gaat verder en dat is maar goed ook!

4 opmerkingen:

Liesbeth Wessels zei

Ja een scan vervormt de kleuren iets. De foto's geven een helderder beelld. Ik ben benieuwd welke kleurstelling jouw voorkeur heeft. groeten van liesbeth

Birgitte aka Bietje zei

Ik kon me ook al niet voorstellen dat jij niet wist dat geel een warme kleur is.
Welke kleurstelling heeft jouw voorkeur?

Ineke zei

Dat boek heb ik ook nog liggen, maar nog niet de moed gehad om er mee te beginnen.Eigenlijk ben ik meer een machinemens (geen robot).

Marie-Anne-José zei

Nu ik het nog eens bekijk vind ik de regenboogkleuren ook heel apart, ben benieuwd naar je resultaat in stof.
Groetjes Marianne