maandag 18 juli 2011

Beloofd.

Gisteren kreeg ik een reactie van Ineke,http://ineke-rens.blogspot.com/, over de stof die ik gebruik, zij vroeg of het een wollen stof was. Van mij heeft ze al antwoord gekregen, maar ik vond het een leuke aanleiding om eens over deze stof te schrijven. Het zijn Japanse stoffen, sommige zijn egaal geweven, maar andere zijn zodanig geweven dat ik beide kanten kan gebruiken, er is niet echt te zeggen wat de voorkant of achterkant is.
P1030486.JPG
Gisteren vond ik dat ik 2 zeshoeken moest maken, eerst de stoffen tekenen en uitknippen, daarna spelden, zodat ik eerst de 2 stervormen in elkaar kon naaien. Na de sterren komt de andere stof tussen de punten van de ster te liggen.

De andere kant van deze stof is ook goed te gebruiken, maar daar heb ik deze keer niet voor gekozen.
P1030487.JPG
Ik vind het leuk om de lijnen die in de stof zitten te laten draaien, daarom moet je de mal op dezelfde manier op de stof leggen als je gaat tekenen. Met deze stof is het goed te doen om de dropvormen op de stof te tekenen, alhoewel ik de punten in de lichte kleur wil laten uitkomen. Op zwart zie je niet zo goed de potloodlijnen terug.
P1030488.JPG
De volgende ster is uit een stof gemaakt met een klein werkje aan de voorkant in de stof, deze stof heeft lange losse stukken garen aan de achterkant zitten. Het is soms erg lastig om een goede potloodlijn over deze draden te tekenen. Vandaar dat ik de lamp nog weleens aan moet doen om de potloodlijn goed te zien.
De achterkant van de ster is hieronder te zien, natuurlijk geeft deze stof een mooi effect, maar deze keer is er gekozen voor een glad oppervlak aan de voorkant.
P1030489.JPG
Hier is ook te zien dat de lijnen alle kanten uitgaan. Toen ik de 2 sterren klaar had ben ik pas de andere stof uit gaan zoeken en tekenen. Ik hou ervan om een tegenwicht te zoeken voor de 2 stoffen, qua kleur, maar ook qua structuur. Dat heb ik niet bij alle zeshoeken in de quilt gedaan, er moeten straks verschillen te zien zijn in de top. Nu nog 2 zeshoeken te maken, de zeshoeken van gisteren zijn hieronder te zien.
P1030490.JPG
Voor de juiste kleuren stof voor deze laatste zeshoeken moet ik eerst alles maar eens op zijn plaats te gaan leggen en mijn keuze bepalen. Ook moeten de grote driehoeken nog getekend worden en de kleur bepaald worden. Maar we hebben nog een week de tour de France!

2 opmerkingen:

vilterietje zei

aart, wat doe je met al die stukjes die over zijn aan de rand? kan dat nog weggewerkt worden? de stoffen zijn echt prachtig:)

Hannie de Beer zei

Prachtig zijn ze die geweven Japanse stofjes! Zal een mooi resultaat geven als het klaar is.