zondag 3 juli 2011

Terug in de tijd.

Weer een bericht vandaag waar ik al eerder over bericht heb, maar nu niet zo ver terug in de tijd, want deze quilt is van vorig jaar. Het gaat om de quilt Zigzag door kleurenland, die ik maakte naar aanleiding van een workshop uit het blad Patchwork Professional, een Duitstalig quiltblad, het komt uit de stal van het andere blad Quilt en zo! Ik werd getrokken door de manier hoe de quilt in elkaar zit.
IMG_0376.JPG
Het begint met 2 kleuren lapjes, die je twee keer doorsnijd met een curve erin. De losse delen worden aan elkaar genaaid, de 2 ontstane lappen worden weer op elkaar gelegd en 3 keer doorsneden, ook het liefst met curves. Deze delen worden ook weer aan elkaar genaaid. Daarna zijn de blokken op maat gesneden en de ontstane 16 blokken aan elkaar genaaid. Ik heb hier zelf geverfde lappen voor gebruikt, maar deze lappen zijn niet helemaal gelukt, ze geven namelijk af als ze nat worden en de kleuren beginnen dan door elkaar te lopen, waardoor ze bruin/zwart worden. Jammer, maar ik heb er wel mee geleerd! Dit quiltje wordt dus nooit gewassen. Ondertussen ben ik verder met het verven van stoffen, de laatste keer liepen de kleuren niet meer uit.
IMG_0374.JPG
Dat de kleuren doorgelopen zijn is te zien aan de rechterkant van de rand, die is opgebouwd uit stroken die ik over had. De quilt is doorgequilt met 1 fantasiesteek met een zwart garen, dit is gedaan om een eenheid te krijgen. Zigzag in kleurenland is zijn naam geworden en in Vaassen op kasteel Cannenburgh heeft iedereen hem kunnen zien. Hij hing daar in een gang in de kelder van het kasteel in een nis, dus het zou kunnen dat je hem gemist hebt. De workshop in Patchwork Professional werd geschreven door Pia Welsch.

5 opmerkingen:

Hannie de Beer zei

Wel een gezellig kleurig quiltje Aart! Dat afgeven is wel vervelend,maar zoals je zegt. dan wordt het gewoon niet gewassen!Als in een quilt andere materialen zijn verwerkt dan katoen,kun je het ook niet wassen. Dus helemaal niet erg?

Christel Sins-Camp zei

Meer over deze techniek in het boek Blendable Curves van Peggy Barkle. Zij snijdt diverse soorten blokken (4-patch, 9-patch, log cabin) met een curve door. Heel mooi om te zien.
http://www.peggybarkle.com
Groetjes, Christel

Shirley zei

Super jammer, maar mocht je het toch moeten wassen, gooi er dan een doos colorcatchers bij, dan worden de kleuren misschien wel faler, maar ze lopen dan niet over. Het quiltje ziet er wel heel spannend uit, prachtige kleuren!

Cobi zei

mooie quilt Aart. ik houd van zulke vrolijke kleuren.

Webredactie zei

Ik had m nognit af gezien, mooi hoor!