zaterdag 23 juli 2011

A star is born.

Gistermiddag heb ik de laatste hand gezet aan de quilt top met de sterren, het zijn er 37! Virtueel heb ik het gedaan met Bietje ‘samen’ voor de tv om naar de tour de France te kijken en gelijktijdig te werken.
P1030494.JPG
Ik onthul gelijk de naam maar, die had ik al gevonden toen ik de quilt aan het uittekenen was op papier, de naam is STARLIGHT DANCER. Ik moet even googlen, maar volgens mij was dat een nummer van Kayak! Starlight is makkelijk uit te leggen, omdat het allemaal sterren zijn en het licht komt van de zilvergrijze zijde stof die rond de middelste ster zit en in het midden van de 6 zijden. Dancer komt van de patronen op de stof die alle kanten op gaan, ze dansen. Nu eerst de top glad strijken, dubbelen en machinaal quilten. Daarvoor heb ik spiralen in mijn hoofd om het dansen van het sterrenlicht nog extra cachet te geven. Bietje het was fijn om te weten dat je ook bezig was en tv keek, terwijl ik dat ook deed, het is net of je niet alleen bezig bent. Dit doen we volgend jaar hopelijk ook weer!

3 opmerkingen:

Birgitte aka Bietje zei

Ik vond het ook gezellig zo 'samen' op de bank. Dus volgend jaar weer. Vandaag en morgen zullen DH en Henk zich wel tussen ons in nestelen. Maar ook dat is erg gezellig. Hoe meer zielen, hoe meer vreugd.

vilterietje zei

hij doet zijn naam eer aan:)

Hannie de Beer zei

Een mooi werkstuk ,zijn naam waardig!