woensdag 20 juli 2011

Lekker verder.

Het is een goede combinatie op dit moment, om in de ochtend voorbereidingen te treffen en ‘s middags bij de tour aan de quilt top te werken.
P1030491.JPG
Eergisteren was het een rustdag in de tour, maar dat wil niet zeggen dat ik op mijn lauweren moet rusten. Ik heb de laatste 2 zeshoeken af gekregen en een plaats voor ze gevonden. De top ligt nu op de vloer om te voorkomen dat ik het steeds weer opnieuw moet uitleggen. Gisteren was het zaak om grote driehoeken te tekenen en uitknippen, maar nog belangrijker, welke kleur moeten de zes driehoeken worden die om de zeshoeken worden genaaid.
P1030492.JPG
2 Kleuren zijn bepaald, ze mogen niet de kleur zijn, van de omringende zeshoeken. Dat werd dus even puzzelen. Eerst zet ik nu de 6 grote driehoeken om de zeshoeken en daarna ga ik weer plannen met de overgebleven kleuren. Omdat die zeshoeken in de rand zitten zijn daar vaak maar 4 driehoeken voor nodig. Stof heb ik nog genoeg, daar hou ik van over, dat werkt wel zo prettig!
P.s. een naam heb ik al.

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Je schiet lekker op Aart , mooie quilt.

vilterietje zei

ik zou hem de middagetappe noemen, maar gelukkig heb ik meer verstand van vilten:)

Birgitte aka Bietje zei

Grappig, ik doe precies hetzelfde. 's Morgens snel het huishouden en de voorbereiding om 's middags de tour te kijken. En dat terwijl ik vroeger totaal niets om de tour gaf. Zal aan je denken als we 'samen' de tour kijken vanmiddag.