vrijdag 29 juli 2011

Ik probeer het wiel uit te vinden.

Maar dan wel MIJN wiel! Hier heb ik in de vakantie over na lopen denken en voorlopig bevalt mijn manier me wel.
P1030503.JPG
Gisteren liet ik de foto zien met al die stukjes dubbelzijdig vliesofix, die zijn ondertussen op de stukjes stof gestreken, daarna moest ik beslissen welke randen ik om zou gaan vouwen en welke niet. De randen die omgevouwen moesten worden zijn ingeknipt, omgevouwen. Met de strijkbout heb ik de vouwen platgestreken, een beetje terug gevouwen en een klein randje van het papier van de vliesofix weg geknipt. Waarom, hoor ik jullie denken? Nadat deze stukjes papier zijn weg geknipt kon ik de flapjes met de strijkbout weer terug op hun plaats strijken, met als gevolg dat ze gelijk geplakt zitten aan het vlies.
P1030504.JPG
Daarna ziet het stukje eruit als op de foto hieronder. Het kost even tijd, maar dan kan het opbouwen van het patroon beginnen. Doordat het grootste deel van het papier er nog zit kan ik kijken hoe ik de stukje op elkaar ga stapelen. Met een klein speldje zet ik het dan vast, gevolgd door een klein draadje. Als alles in elkaar zit kan ik het geheel op een ondergrond leggen en met de naaimachine vastzetten. Ik was al op zoek geweest naar een goede ondergrond, maar het groen wat ik had uitgezocht is te groen, maar weer op zoek naar een andere lap.
P1030505.JPG
Hieronder zie je het eerste stuk van het ontwerp. Waarom heb ik dit uitzitten denken? Ik vond de methode van Katie een beetje omslachtig, misschien vind ik het ook wel prettig om mijn eigen koers te varen. Nu ik de foto zie, tijdens het schrijven van dit bericht, zie ik ook een foutje, dus dat moet nog even recht gezet worden, ofwel de cirkelvorm moet doorlopen. Wordt vervolgt!!!

4 opmerkingen:

Liesbeth Wessels zei

Wat bewerkelijk, zo moet ieder stukje onder handen genomen worden.!! Ik weet niet of ik daar het geduld voor zou hebben. Alle respect dus voor jou! groeten van liesbeth

pauline zei

Ik volg het met interesse... In de loop van het proces zul je wel je eigen techniek gaan ontdekken.
groetjes,

Suus zei

Ik weet nog een mooie manier om de randen goed omgevouwen te krijge, zonder dat je het hoeft vast te plakken. Een tip van een vriendin. Je maakt een malletje van karton,je stofje knip je uit met een halve cm naad toeslag, dan pak je aluminiumfolie, die knip je iets groter als je stofje. Dan leg je het op de strijkplank,eerst je aluminiumfolie dan de stof en dan het kartonnetje, je vouwt dit nu heel makkelijk om, strijkbout erop even af laten koelen, en de aluminiumfolie verwijderen, heb je een perfecte omgevouwen randjes. Als het nodig is wel in de holle of de bolle kant wat inknipjes geven, doe ik ook bij de alufolie. Ik heb het gisteren geprobeerd en werkt erg goed, zelfs hele kleine snippers werkt met deze methode. Soms vind ik plakken niet zo mooi omdat het geheel dan zo stijf word. Succes Aart. Ik ga werken.

Hannie de Beer zei

Ook ik vind je werkwijze te omslachtig voor mijzelf! Een goed idee van Suze! Ik gebruik gewoon freezerpaper. De maat van het patroon zonder naad Erop strijken en tijdens het werke inknippen en opnaaien. Zo maakte ik enkele jaren geleden een grote Baltimore en Harten quilt!