zondag 24 juli 2011

Geometrische patronen.

De quilttop waar ik de afgelopen tijd mee bezig ben geweest, is ontstaan na een cursus van Mariet Soethout uit Elden, vorig jaar heeft ze een overzichtstentoonstelling gehad in Vijfhuizen op de Quilt- en Patchworkdagen. Tijdens deze cursus kregen we kopieën van geometrische patronen, die we in moesten kleuren. Dat lijkt makkelijk, maar je kleurt heel snel een patroon kapot.
P1030356.JPG
Tijdens onze vakantie kwam ik die geometrische patronen ook tegen in de tuin van Sloss Linderhof in Ettal, Zuid-Duitsland. Ludwig II was nogal gesteld op uiterlijk vertoon en dat werd op alle mogelijke manieren uitgevoerd. Natuurlijk had hij een groot voorbeeld aan de Zonnekoning. Daarom staat er in de paleistuin een klein gebouwtje, die hij tegenkwam op één van zijn reizen. Hij heeft het gebouwtje af laten breken en op laten bouwen in zijn tuin, met geld is alles te koop toch. Het is nog weleens moeilijk te zien hoe zo’n patroon getekend moet worden, ik heb me nog niet verdiept in het patroon van de foto hierboven.
P1030442.JPG
Hiernaast is de buitenkant te zien van een glas in lood raam, dit ziet er erg indrukwekkend uit, maar de rijkdom van dit raam is alleen van binnenuit te zien. Het is gevuld met allerlei gekleurde stukjes glas, wat de ruimte binnen in allerlei heldere kleuren vult, vooral als de zon erop schijnt.Ik zie nu dat het niet dezelfde ramen zijn, maar het idee erachter is hetzelfde!
P1030449.JPG

4 opmerkingen:

vilterietje zei

wow, die kleuren! om van te smullen:)

Hannie de Beer zei

Wat mooi, die kleuren! Echt een voorbeeld om iets mee te doen?

Marie-Anne-José zei

Popel je nu niet om aan de hand van zo`n mooi raam een eigen quilt te ontwerpen. Ik vind het een prachtig patroon. In de diamonds zou je applicaties kunnen maken. Zie het al helemaal voor me. Groetjes Marianne

MarianneD zei

Wat een leuk idee!
Wij waren in mei in het Alhambra,ook zoveel prachtige tegelmotieven..leuk dat je er iets mee gaat doen!