donderdag 11 februari 2010

worstelen met een top

Ik ben wel bezig met een 6 puntige ster, maar laatst was ik ook bezig met een 8 puntige ster. Een paar jaar geleden kocht ik een pakket Bali Pops, dit is een pakket met repen stof met een breedte van 2,5 inch.
Het was al wel een paar keer uit gepakt om de repen te bewonderen, maar elke keer ging alles weer terug in de verpakking. Wat ik er mee ging doen was een vraag. De Bali Pops had ik gekocht bij Liesbeth in Frederiksoord. We zaten naast elkaar op de quiltmarkt in Bennekom in 2008. zij zat daar met haar winkel en ik demonstreerde het quilten met de naaimachine, een leuke dag was dat. Bij mij gaat er altijd een tijdje overheen voor dat ik weet waar ik iets voor ga gebruiken, een behoorlijke voorraad stoffen is dan het gevolg. In een quiltblad zag ik iets wat mij op gedachten bracht. Eerst heb ik het pakket ingedeeld in lichte-, middel-  en donkere kleuren. Daarna heb ik een driehoekige mal gemaakt en de nine-patch gemaakt, met de groene sterpunten.
Dan moet er nog een rand omheen, dit keer donker blauw. daar weer een lichte baan omheen, dan de vraag ga ik verder met donderblauw of gebruik ik weer groen. Het voordeel van mailen met andere quilters is dat je er samen uit gaat komen. En eigenlijk weet je het antwoord wel, maar bevestiging van je oplossing is ook wat waard.
Er kwam een reactie van Jos, iemand anders had de foto’s gezien en haar oplossing was dat het middenblok van de nine-patch wel erg kaal was. Kan je daar niet iets in doen met blauw?
Ja, dat ziet er beter uit, er is nu verband met het centrum en de blauwe baan.
De volgende hindernis, ga ik de blauwe banen met elkaar verbinden of niet. Nee die heb ik niet verbonden. Maar in de rand om de top heen zit nu blauw.
Binnenkort maar eens gaan stoeien met die rand en de top echt afmaken.
Zoals jullie zien is de top nu klaar en in het centrum heb ik niet de donkerste donkerblauwe stoffen gebruikt. Eerst nu maar een rand erom heen, daarna komt het quilten, maar zover ben ik nog lang niet, daar maak ik me nog geen zorgen over. Nadenken daarover mag natuurlijk wel!

1 opmerking:

sylvia zei

wat zijn dat toch altijd kadootjes, he, die bali pops!!! ik heb er vaak mee in mijn handen gestaan, maar nog steeds niet gekocht: voorraad genoeg van andere stoffen en materialen.
de ster wordt mooi en dat idee om ook in het midden blauw toe te voegen doet het goed, he?!
komt wat beter uit zo.
quilt jij op een gewone machine of een quiltmachine, omdat je een demo gaf???
groetjes, sylvia