dinsdag 9 februari 2010

Een tas voor mijn moeder.

Vorig jaar op 12 maart was er een regiodag van het quiltersgilde in Hierden, daar ging ik voor de eerste keer naar toe. De regiodagen in Oost-Gelderland volg ik al jaren en daarna is de regiodag in West-Gelderland erbij gekomen. Nu wilde Jos en ik ook eens naar een andere regio. Dus werd het Noord-Gelderland. Het leuke is dat elke regio zijn/haar eigen sfeer heeft. In Hierden was bij de show and tell veel meer modern werk te zien dan bij de andere regio's. Na de ontvangst en de koffie kwam het werkje, dit keer was dat een applicatie van een bloemvorm, waarbij de bloemblaadjes nog extra werden opgevuld. Erbij kregen we een patroon van een tas. Ik heb daar rozenstoffen voor gebruikt, omdat ik die nog had liggen van een ander projekt en ze op wilde maken. Ik vind ze op zich wel mooi, maar ze horen niet meer tot mijn favorieten, omdat mijn stofsmaak behoorlijk veranderd is. Dat komt denk ik door de verhuizing van Dieren naar Arnhem, ruim 4 jaar geleden. In Dieren hadden we een 30-er jaren woning en we verhuisden naar een appartement in de stad. Omdat we uit werden gekocht kozen we ervoor dat we nieuwe meubelen zouden gaan kopen, we hadden er ineens geld voor en in de jaren dat we samenwoonden was er een allegaartje aan meubelen ontstaan. De nieuwe meubelen die we kochten waren redelijk modern, als je het toch doet moet je het goed doen. Ook de kleuren van de meubelen veranderden drastisch.
De bank werd blauw, maar dan ook echt blauw. De 2 leren stoelen die we kochten waren van zwart leer en er 2 leren stoelen op onze verhoging in de erker werden appeltjes groen.
Daar passen dan geen Civil War stoffen meer bij. Ik ging andere quilts maken en andere kleuren gebruiken. Ik ging ook meer werken op de naaimachine.
De tas werdop de naaimachine gemaakt en ik bedacht me, dat het een kado voor mijn Moeder moest worden.
Uiteindelijk heb ik er nog een portemonnee bij gemaakt uit Quilting Arts Magazin en een hoesje voor de agenda. Bij de tas heb ik 3 grote knopen kunnen kopen met een heel fijn bloemenpatroontje erop. Toen ik het mijn moeder gaf werd ze emotioneel. Ik denk dat ze er haar hobbyspulletjes in meeneemt als ze met vriendinnen kaarten gaat maken. En ik heb iets van mezelf aan mijn moeder kunnen geven.
Het eerste blok heb ik af van de BOM, nu kan ik aan blok 2 gaan beginnen. Binnenkort publiceer ik daar  wat van, maar nu eerst de boodschappen doen, want er moet vanavond ook gegeten worden. Die huishoudelijke dingen zijn ook mijn taak hier in ons huishoudentje.
Het leven gaat niet altijd over rozenstofjes. Suze's reaktie, om de tas mee te nemen naar Hierden, heb ik al overwogen, maar ik vind het zo sneu voor mijn moeder. Het is natuurlijk wel mogelijk om het adres van mijn blog daar te laten slingeren. Ik moet de organisatie van Hierden wel danken voor het feit dat er vorig jaar een foto is gemaakt van een quilt die ik daar liet zien. Er was wel toestemming van mij gevraagd, omdat mijn quilt zou worden voorgesteld om er een kaart van te maken voor het quiltersgilde. Enige tijd later kreeg ik een telefoontje met het verzoek de quilt in te sturen. Als dank heb ik daar 25 kaarten en 25 enveloppen voor gekregen en daarnaast zijn er 250 gedrukt voor de verkoop. Bij de laatste jaarlijkse tentoonstelling in Haarlem zijn ze voor het eerst verkocht. Van de 25 kaarten die ik kreeg zijn er nog over, maar het overgrote gedeelte heb ik als kerstkaart verstuurd aan diegene die er belangstelling voor zouden hebben. Ik vond het een eer om mijn quilt op een foto terug te zien. Binnenkort meer!!!!
Posted by Picasa

2 opmerkingen:

sylvia zei

leuke tas, AArt!!!
en je staat onder mijn weblogs, hoor, dankzij chris is het gelukt!!!

Suus zei

Ach wat is ie leuk geworden, ga je dit jaar ook weer naar Hierden? Dan moet je `m eigenlijk wel meenemen. Vinden ze altijd erg leuk.