vrijdag 9 april 2010

Belofte maakt schuld.

Ik heb donderdag de lezers op quiltvirus beloofd dat ik over mijn Dear Jane zou schrijven en de foto’s zou laten zien. Belofte maakt schuld, heb ik altijd van mijn moeder geleerd, dus hier komen ze. Ik heb DJ even
op bed gelegd, voor eens en nooit meer. De ene wil zo veel mogelijk het plan van Jane volgen en de ander volgt zijn of haar eigen plan. Ik ben iemand van het eigen plan. Ik heb in het midden 25 blokken  gemaakt in felle kleuren met geel als basis kleur. Aan de rechterkant en onderkant van het geel-felle gedeelte heb ik bruine stoffen gemaakt met grijs als basis. Ik herinner me ineens dat ik op  quiltvirus heb geschreven dat ik de sashing ook in de basiskleuren heb gemaakt, maar ik zie nu dat die sashings gewoon wit zijn als overal in de quilt. De sashings zijn zo breed als 2 blokken en zijn zowel horizontaal als verticaal geplaatst. Ik heb mijn map er eens even bij gepakt, om het beter uit te kunnen leggen. Ja, jullie lezen het goed, er staat niet –boek-, toen ik ermee begon heb ik het boek los gesneden en elk vel in een plastic showtas gestopt. Zo kon ik beter de blokjes teken, door Freezerpaper over de bladzij te leggen en zo de blokjes op het freezerpaper over te nemen.  De sashings zijn zo geplaatst dat de blokken
A1 en B1 werden verbonden, daarna A2 en A3, B2 en C2, B3 en B4, enzovoorts, enzovoort. Ik denk dat ik in 1998 of 1999 ben begonnen met mijn DJ, destijds had Petra Prins in Zutphen net de winkel op de plaats waar hij nu nog is, voorheen had zij een winkel in Brummen, een dorp langs de spoorlijn tussen Dieren en Zutphen. Joes Meester leidde toen een Bee, waar je je voor kon opgeven en je betaalde per keer dat je er was. Dit was een goede reden om door te werken en je kon je problemen met elkaar bespreken. In deze tijd heb ik goed leren naaien met de hand, want voorheen waren mijn steken onregelmatig en groot. Dit zette mij ertoe om precies te werken.  Natuurlijk was niet iedereen het met me eens wat betreft het gele midden en de grijze rand daar omheen, maar dat had ik nu eenmaal in mijn hoofd en je bent een hele goede als je dat eruit krijgt. Ik heb de rand zo gemaakt als hij in
in het patroon voorkomt. Hiernaast één van de hoekpunten waar ik stof voor gebruikt heb die mijn zusje en schoonzusje mee hebben gebracht uit Australië. Het is stof wat is ontworpen door de Aboriginals, ik heb 3 verschillende lappen van hen gekregen.
Wat je hier ook kunt zien is de achterkant, dat is het voordeel als het een top blijft.
Morgen geef ik antwoorden op de reacties die ik gisteren mocht ontvangen op het bericht over de groen-gele top die nu in rijen in elkaar zit, misschien kom ik vandaag nog achter de naaimachine om van de rijen een eenheid te maken.

11 opmerkingen:

Marie-Anne-José zei

Mooi zeg, die dear Jane. Ik ben er ooit ook eens mee begonnen, maar het is een ufo van vier rijen. Wie weet ga ik er nog wel eens mee verder. Wel handig om de patronen uit het boek te halen en in mappen te doen. Heeft het een speciale reden die verschillende achtergrondkleuren of heb ik daar overheen gelezen.
Groetjes Marianne

katrien zei

Hele mooie Dear Jane.

billibeer zei

Kijk dat vind ik nou gaaf!!Een jane op jouw manier!Ik vind haar prachtig.Ik heb de mijn geheel paars gemaakt,omdat ik ook zo lekker mijn eigen plan trek!En dat spreekt mij aan bij jouw werken.Ga je de DJ niet afmaken?

Klaske zei

Wauw. die is mooi, je schreef ooit een keer bij een reactie bij mij dat ik mijn eigen hart moest volgen,en je had helemaal gelijk! Gewoon je eigen plan volgen. Maar blijft het een top of ga je hem ook nog afmaken?Goed idee om het boek in mappen te doen, maar mijn boek is nog zo nieuw en vind het best zonde maar ik denk wel dat het handiger is....Dus wie weet.... Fijn weekend!!

sylvia zei

heb je ook al een DJ in de kast.........mensenkinderen, Aart, hoeveel quilts in hoeveel kasten heb jij......;;))
enne, die breirol komt wel af, hoor, ik ga gewoon weer eens een keertje zitten........

sylvia zei

heb je ook al een DJ in de kast.........mensenkinderen, Aart, hoeveel quilts in hoeveel kasten heb jij......;;))
enne, die breirol komt wel af, hoor, ik ga gewoon weer eens een keertje zitten........

Marion zei

Hoi Aart, je was de eerste.Zou je via mijn e-mail adres ( zie onder OVER MIJ - blog ), je adresgegevens willen doorgeven. Dan stuur ik jou het kaartje op. Groetjes Sonja

Unknown zei

Te gekke quilt, Aart!
Vind ik goed, groetjes Berbel

Oma de Ruijter zei

Nou ik vind hem ook prachtig, maar eerlijk is eerlijk, ook die mooie groene vind ik geweldig!
Het lijkt mij inderdaad altijd de bedoeling dat je je eigen plan trekt.
Ik zou er wel eentje willen maken in gewoon mijn eigen kleur: Paars.
Dus ben wel een beetje benieuwd hoe dat eruit ziet bij marie jette...
Nou succes en vooral veel plezier bij het maken van al die mooie zaken.
Gr. Joke

Marion zei

Ik reageer nog even op je vorige blogje namens mijn quiltvriendin Gonny. Ze kreeg haar reactie maar niet geplaatst, en ik vond 't zo'n leuk idee dat ik vond dat ik het jou door moest geven. Gonny vindt nl dat je 1 groen blokje moet vervangen door een rood en met rood moet uitbiezen. Ik vind 't een heel spannend idee!

AnneMarie zei

Aart, ik vind hem leuk, zo anders en toch een dear jane. Ik mag dat wel zo vast houden aan je eigen gedachten.
Groetjes AnneMarie