woensdag 28 april 2010

Weer kleur vandaag.

Na het rustpunt van gisteren wil ik vandaag weer kleur. Na de gewone rompslomp als boodschappen, kapper, heb ik gisteren weer een paar patroontjes getekend en genaaid. Toen mijn patroontjes klaar waren heb ik ze op de strijkplank neergelegd om er een foto van te maken. Ik mag weleens een nieuwe hoes kopen, kijk eens hoe smerig deze hoes is geworden. Het grote voordeel van foto’s maken is, dat je altijd terug
kan kijken hoe je het bedacht had. Ik doe dat wel meer, vooral als je door draaien een ander patroon kunt leggen, zoals bij het dronkenmanspad, dan heb je een digitaal geheugen. Het is maar goed dat jullie mij niet bezig hebben gezien, de tas met stoffen voor deze quilt had ik op de grond neergelegd, rond de naaimachine. Ik heb ze wel netjes op kleuren gesorteerd, want ik heb een plan. Of dat gaat lukken weet ik niet, maar ik ga het wel proberen, ik hou wel van een uitdaging. De ruimtes die nu nog leeg zijn op de foto, daar heb ik de stoffen al voor getekend. Ik kopieer de delen die hier missen en knip ze uit met naadtoeslag, daarna plak ik ze op paternoplaat. Daarna knip ik de mal uit de paternoplaat en plak er fotoplakkers op. Er zitten er genoeg op een
rolletje, dus ik kan nog even vooruit. Zoals je kunt zien staat het nummer van het blok op de mal. Ik denk dat ik even doorga met paperpiecing patroontjes naaien en op een dag dat ik niet anders kan dan met de hand naaien, zoals een Bee, dan naai ik ze wel in elkaar. Alhoewel ik dan wel een tekening moet maken waar ik alles wil hebben. Donderdag heb ik gepland om naar Veldhoven te gaan en even bleek er een kink in de kabel te komen, een vriend overleed, maar de uitvaart is zaterdag, dus ik kan donderdag gewoon naar Veldhoven. Ik hoor ook net dat we vrijdag, met Koninginnedag weer een politiepost voor de deur krijgen, dus we kunnen van boven weer heerlijk uitkijken over een dronken menigte. Er zijn al allerlei voorbereidingen getroffen. Mijn oordoppen liggen al weer klaar, want anders is het net of we op de dansvloer gaan slapen. Meestal gaat dat slapen wel goed, het is maar 2 avonden per jaar en het houd vanzelf een keer op. Zaterdagochtend maar niet zo vroeg de deur uit, want anders loop je tot je enkels in de kapotte plastic bekertjes. Je wilt niet weten hoe het er dan uitziet. Als jullie er benieuwd naar zijn wil ik wel een foto maken, anders geloven jullie mij niet.

4 opmerkingen:

Klaske zei

Dat is een kleurrijk plaatje Aart!Dat had ik nog nooit gehoord van de fotohoekjes, ook een idee.Ik heb een vel schuurpapier beplakt met dubbelzijdig plakband en als ik dan malletjes heb gemaakt(met lamineerapparaat)kan ik er zo een stukje afknippen en er op plakken.Fijne dag!

Birgitte aka Bietje zei

Jouw tip van fotohoekjes en Klaskes van schuurpapier met dubbelzijdig plakbank moet ik onthouden. Ik kende beide nog niet.
En wat betreft "The Day After" (queensday). Ik hoop dat bij jullie niet de vuilophaaldienst staakt zoals in veel plaatsen. Want dan wordt het een lang weekend niet naar buiten gaan.
Fijne dag verder

Birgitte aka Bietje zei

Sorry, ik drukte te snel op de knop publiceren. Ik vergat jullie nog te bedanken voor de tip. Bij deze BEDANKT!

MaksiTaksi zei

Fotohoekjes, mmm das jammer. heb ik laatst een hele hubs van weggegooid. Wel een toffe tip.

Veel kleur hoor Aad, doet zowat zeer aan je ogen. Dat ene stofje in het midden die groene die herken ik. Heb ik ooit rondjes mee gemaakt voor een quilt. Show ik nog hij is prachtig geworden. Maar dat stofje daar was ik dol op! Bijna zonde om in te knippen.