dinsdag 27 april 2010

Tussendoor.

Ik ben gisteren niet quilterig geweest, er waren andere dingen die mijn aandacht nodig hadden. Ik ben even lekker uit eten geweest met DH, omdat we onze relatie hebben gevierd. Gisteren was het 18 jaar en 3 maanden geleden dat we elkaar tegen kwamen aan de waterkant. Ja, die waterkant, daar zijn meer relaties ontstaan. Vanaf het begin dat we elkaar tegen kwamen hebben we het elke maand gevierd. Niet altijd met uit eten gaan, soms met een gebakje bij de koffie of een paar lekkere bonbons. Maar vanaf het begin hebben we ons gerealiseerd dat het leven eindig is en dat je er best bij stil mag staan dat het heel bijzonder is als je elkaar tegenkomt en er iets leuks ontstaat. Daarom vandaag een gouwe
ouwe, het begon met flanel lapjes die ik schuin doormidden heb gesneden, de ene helft van het vierkant heb ik aan het andere helft van een andere vierkant genaaid. De ontstane blokjes heb ik een kwart slag gedraaid en ook weer schuin doormidden gesneden. Ik had ook hetzelfde gedaan met een katoenen lapje, de helft van dat lapje heb ik aan de flanel lapjes genaaid en zo krijg je deze blokjes. 16 blokjes aan elkaar genaaid en in de schuine lijnen doorgequilt op de naaimachine. Dit is leuk om te doen met restlapjes, die je anders toch niet zo vlug zou gebruiken, dus lekker tussendoor te maken.

1 opmerking:

billibeer zei

Ik denk bij dit soort quiltjes altijd of ik de techniek voor een droomdekentje kan gebruiken en deze is met kinderkleuren heel erg leuk en niet zo bewerkelijk lijkt mij,of lijkt dat maar zo?