zondag 4 april 2010

Het leven zit vol leuke momenten.

Gistermorgen moest ik nog even wat kleine boodschapjes doen voor het Pasen kon worden. Ik had vrijdag op de markt mosselen gekocht, die ik 2e Paasdag wil eten, maar daar wilde ik wel stokbrood bij en kruidenboter. In de supermarkt waren geen kruiden voor de kruidenboter te vinden, laat staan kant en klare kruidenboter. Eigenlijk wilde ik bij mijn vriendin langs, het olievrouwtje noem ik haar, maar ik was nog te vroeg, haar winkel was nog niet open. Toen ik terug naar huis liep, was ze wel open en ik werd verwelkomt met een cadeau. Omdat ik voor haar een quilt had gemaakt, wilde ze iets terug doen, ze had me laatst al een folder laten zien en vroeg toen aan mij of dat, wat ze aanwees leuk was. Het was een boek met de titel PATCHWORK PROJEKTENBOEK. Ik was het boek laatst al tegengekomen in een quiltblad, maar had geen idee wat voor boek het was. Nu heeft ze het voor me besteld en het was binnen gekomen. Het plastic zat er nog strak omheen, maar zelf wilde ze toch
ook even kijken wat ze weggaf. Het is een leuk boek vol met vrolijke stofjes en eenvoudige patroontjes, maar die kunnen altijd verbouwd worden tot iets moeilijker. Ik was verrast, het is heerlijk om te merken dat wat je voor iemand gedaan hebt wordt gewaardeerd. De quilt die ik voor haar had gemaakt heet Marmellata D’Ortaggio, wat groentemoes betekend. Thuis gekomen ben ik weer bezig geweest met de blokjes van de groen-gele stoffen. 2 Kleuren zijn helemaal klaar en van de 2 opvolgende kleuren heb ik 5 blokjes gemaakt, om het kleurverloop te kunnen zien. Het kleurverloop is
op deze foto wel goed te zien en wat ik zo leuk vind aan deze blokjes is het effect met het middenblokje. De stof heeft een verlopend raster patroon en daar omheen de strakke lijnen. Hoe lichter straks de kleuren worden des te donkerder wordt het middenblok. Gistermorgen hadden we niet zo’n haast om uit bed te komen, maar als ik in bed zit, zit ik tegen mijn naaimachine aan te kijken, dus heb ik alvast zitten naaien, terwijl DH onder de douche ging. Voor vanochtend heb ik gisteren al van alles klaar liggen. Hé, wat schrijf ik dit krom, maar dat komt zo, dit bericht wordt om 5.00 ‘s ochtends gepubliceerd, maar ik schrijf het al eerder, dus terwijl ik schrijf moet ik in de gaten houden voor welke dag het is. Snappen jullie wat ik bedoel.
Hier heb ik de blokjes tegen elkaar aan liggen om het effect te kunnen zien, maar er komen nog 4 kleuren bij, als de top in elkaar ga zetten ga ik alle blokjes door elkaar laten lopen, misschien moet ik ook nog een aantal blokken maken van de middenstof en daar de groene stofjes als hart gebruiken. Dan worden het er meer dan 160. Maar dat zien we wel als het zover is, alles op z’n tijd! Fijne Pasen toegewenst iedereen! Ik ga zo koffiedrinken met een paar (2) zacht gekookte eieren en daarna heb ik een paasstol als ontbijt.

3 opmerkingen:

MaksiTaksi zei

Jij bent verwend Aart! Heerlijk zeg zo'n lapjesboek.

Geniet van je zachtgekookte eitjes..Happy Eastern!

billibeer zei

.

billibeer zei

Hoi aart eindelijk gelukt!!(en nu heb ik alles goed opgeschreven!)groen is mijn kleur niet hoewel ik er in de natuur altijd veel van geniet.Als ik de lapjes die jij in het groen hebt in het blauw had gezien was ik er ook als een blok voor gevallen!Zo mooi!Ik heb nog wat geverfde zijde liggen en ik vroeg me af of ik jou daar een plezier mee kan doen?Het is prachtige stof maar ik vind het gewoon niks.Het is in de kleuren blauw en paars geverft en alles wat daar tussen zit.Ik hoor het wel.
Groet Marrie-jette'.