donderdag 8 september 2011

500

Vandaag schrijf ik en lezen jullie mijn 500ste blogbericht! Vaak heb ik niet in de gaten hoeveel berichten ik nu alweer heb zitten schrijven, maar afgelopen week viel mijn oog op het aantal berichten dat op mijn interface bijgehouden wordt. Interface is het programma achter het blog, voor de duidelijkheid. Vandaag is er een bee bij mij thuis, ik heb me druk gemaakt om de huiskamer eens een goede beurt te geven, ik was
P1030573.JPG
daar een maand geleden al mee begonnen, maar toen kwam het overlijden van mijn vader er tussen door, dan staat je hoofd even naar wat anders en dan blijft het zo als het was. Maar gisteren heb ik die inhaal slag gemaakt en alles blinkt weer, de vloer is ook weer op mijn manier gedweild, dat was hard nodig. Ik moet nu uitkijken om niet verder te glijden als ik een aanloop neem. Om mezelf weer tot rust te brengen ben ik maar weer eens met deze verflap verder gegaan. Vorige week liep ik bij Pipoos binnen en kwam daar een sheet tegen met bolletjes, die was dus snel gekocht, ik ben daar mee aan het tamponeren gegaan met de Stuart Gill verf. Het verlevendigd de lap en de onderliggende lijnen waar de kinderlijm heeft gezeten is nog goed te zien. Eergisteren lag er een luchtige enveloppe in de brievenbus, het was post die ik verwachtte. Vilterietje organiseerde een give-away en had drie gevilte shawls als cadeautjes. Het enige wat je ervoor moest doen was een reactie plaatsen en vertellen waarom je er graag één wilde winnen. Nu zie ik mezelf niet lopen met zo’n shawl, maar ik dacht meteen aan mijn moeder, met de nieuwe start die ze gedwongen moet maken hoorde volgens mij wel een warme shawl en zeker één van Vilterietje. Ik kreeg een mail van Riet, ze vond dat ze mij er maar één moest sturen, zodat ik die mijn moeder cadeau kon geven, omdat ze wel wat ‘warmte’ kon gebruiken nu. Een heel lief gebaar van Vilterietje!
P1030574.JPG
Na ruggespraak met mijn moeder is er gekozen voor deze roze shawl, die ook als een hoed gebruikt kan worden. Uit privacy-overwegingen zet ik hier geen foto van mijn moeder neer, maar ik maak er wel één die ik naar Vilterietje zal mailen.

4 opmerkingen:

marjolijn zei

Je moeder wordt verwend met een mooie sjaal, Aart!
En alweer je 500ste berichtje. How time flies! Blijf voorlopig nog maar lekker doorbloggen. En je lap is heel mooi geworden met dit sjabloon. Goed idee geweest. Die spiralen zijn ook heel mooi subtiel aanwezig.
gr. Marjolijn

Liesbeth Wessels zei

Leuk hoor die sjaal voor je moeder en wat een geweldig gebaar van Viltenietje. De bolletjes toevoegen aan je lap is een aanwinst. Volgende week zal ik er ook eens mee aan de gang gaan. Prettige Bee. groeten van liesbeth

Shirley zei

Oh wat is de lap tot leven gekomen, nog mooier dan tevoren, en toen dacht ik al "niks meer aan doe Aart". Prachtig! Mooie sjaal, lief.

Hannie de Beer zei

Proficiat met het 500ste bogbericht!
Je lap is ercht leuk geworden door de extra toevoeging met de "bolletjes"
Wat een leuk gebaar van Rietje de sjaal voor je Moeder!