maandag 26 september 2011

Een paar van de miljoenen.

Dan bedoel ik foto’s, want het was gisteren het jaarlijkse World Statues Festival in Arnhem. Er werden 300.000 mensen verwacht en als die 3 foto’s per persoon maken ben je al bij de 900.000 foto’s. Ik ga uit van miljoenen foto’s en ik denk dat er ook meer bezoekers zijn geweest, het was al vroeg druk in de stad, de terrassen hebben er wel bij gevaren.
P1030641.JPG
Deze meneer had een zittende houding aan genomen, waar waar zit hij eigenlijk op? Het is leuk als het publiek bij de neus wordt genomen of als er interactie is tussen beeld en publiek. Ik heb nog zo’n zoekplaatje kunnen nemen, want het publiek staat soms vervelend in de weg of er wordt voor je lens langs gelopen.
P1030645.JPG
Het is net of deze meneer over de rommel is gevallen, maar niemand houdt het zo een middag vol met de benen in de lucht. Ik denk dat hij zijn lichaam in een doos had verstopt en dat er een deel van een lichaam aan het zijne is vastgemaakt
P1030646.JPG
. Daarom nog even een foto van de andere kant af genomen, ik had ook even aan zijn billen kunnen voelen, maar er was teveel publiek bij! Deze act heet Crash en aan het eind van de dag werd bekend dat deze spaanse jongen had gewonnen. De deelnemers komen overal ter wereld vandaan, op elk podium is een affiche te vinden met de naam van de performance, de naam van het land van de deelnemer en of het een amateur is of een professional. Die affiches hingen zo laag dat je dat niet kon zien. Dan was er ook nog deze meneer
P1030657.JPG
, de torreador uit een zuid-Amerikaans land, die de dames stond te versieren, reageerden ze niet en liepen ze weg, dan maakte hij steek bewegingen met dat scherpe stokje wat hij in zijn linkerhand heeft. Ik heb nog een close-up van zijn kleding gemaakt voor de Art-quilters onder ons.
P1030658.JPG
De reliëfs op zijn kleding daar zou ik wel een stukje van willen hebben.
P1030662.JPG
Mijn aandacht werd getrokken door deze jas, met al die stukjes stof en de prints. Het was een onderdeel van dit innige stelletje, die de hele tijd dat ik er stond waren verenigd in een hartstochtelijke kus. Dit jaar is het voor het eerst dat dit evenement in September wordt gehouden, de andere jaren was het in Augustus, maar doordat er dan wel meer evenementen zijn, is het een maand verplaatst. Vorige week had ik er nog een hard hoofd in, maar het was perfect weet.
P1030663.JPG
Tot besluit de Kus van de voorkant af gefotografeerd, zouden ze last hebben gehad van het publiek of hebben ze zich nergens wat van aangetrokken. Ik denk het laatste!

6 opmerkingen:

Birgitte aka Bietje zei

Does this bring back memories...
In 2004 vierde ik (en vriendinnen) mijn vrijgezellendag op dit festival in Arnhem. Het was zo leuk. Wat waren de deelnemers goed, en soms heel erg jong.
's Avonds sloten we de mooie dag af met een etentje aan de kade. Helaas weet ik niet meer in welk restaurant, maar lekker was het wel. Dank je wel voor het ophalen van mijn herinneringen.

marjolijn zei

Dat ziet er erg leuk uit Aart. En wat troffen ze het met het weer, je moet er niet aan denken dat het de hele dag zou regenen.
gr. Marjolijn

vilterietje zei

waaaaaaaaaaauw! te gek:)

christina zei

wat ziet dat er mooi uit.

Hannie de Beer zei

Echt mooi en apart dit straattheater, of hoe je het mag noemen.Het weer werkte ook helemaal mee!

sylvia zei

wat een leuk verhaal!! Ik vind het zo bijzonder dat mensen zolang stil kunnen zitten, staan....en zelfs kussen.....haha!
ik ben te ongeduldig voor deze hobby, denk ik!!!