maandag 19 september 2011

Resultaten parfait-verven.

Gistermorgen heb ik de lappen uit de glazen potten gehaald en gespoeld, daarna hebben ze te drogen gehangen en zijn gestreken.
P1030620.JPG
Ik begin met het laten zien van de minst mooie, als deze lap hier op de vloer ligt heeft het meer kleur, jammer dat dat op de foto niet zo
P1030621.JPG
duidelijk te zien is. Er is nog iets, de lappen bestaan niet voor 100% uit katoen, een deel is polyester, daarom zijn de lappen wat vaag. Dat wist ik van te voren! De afgelopen week heb ik de lappen die ik bij Trickle down fabrics had gekocht allemaal gewassen, deze lappen moeten nog op maat gesneden worden en worden voorbehandeld voor ik deze ga verven. Er is op sommige lappen een duidelijk verschil te zien tussen donker en licht, wel grappig!
P1030622.JPG
De 3e en 4e foto zijn kleuriger geworden, de volgende keer met 100% katoenen lappen zullen de kleuren wel sprankelender worden. Deze lappen zijn ook als basis voor andere bewerkingen goed te gebruiken, over enige tijd is het onderwerp van de Art-quilt groep het maken van een omslag voor een boek of een map. Daar moet ik nog wat voor voorbereiden, zoals tekst en voorbeelden, dat gaat goed komen met deze lappen.
P1030623.JPG

4 opmerkingen:

vilterietje zei

zelf vind ik de eerste 2 lappen het allermooist, het is net de zee die op het strand aanspoelt. gelukkig hebben we niet allemaal dezelfde smaak:)

Tilly zei

De onderste 2 lappen spreken qua kleur meer, leuk om na te denken wat je er van gaat maken.

Shirley zei

Prachtige ondergrondstoffen om aan verder te gaan, appliqueren, stempelen enz.

sylvia zei

het lijkt wel of je je eigen "paap"stoffen maakt: heel mooi!!!