zaterdag 3 september 2011

Nieuwe verflap (2)

Gisteren liet ik deel 1 zien van de verflap, die heeft een nacht liggen drogen. De lijm moet indrogen, anders vermengd de lijm zich met de verf die je erover aan gaat brengen. De ingedroogde lijm liet een mooi reliëf zien, als ik dat over een paar dagen ga strijken, dan is dat weg en geeft het hopelijk een lijn te zien van de ondergrond, in dit geval rood,oranje en geel.
P1030561.JPG
Ik was net begonnen met groene verf, toen ik me realiseerde dat het ook wel prettig was om hier een foto van te tonen. Ik heb groene en blauwe banen dwars over de rood, oranje en gele banen gezet. De groene verf heb ik verkregen door geel te mengen met een klein beetje blauw.


Op de foto hieronder is de lap te zien na het verven, het ligt nog op het plastic, de foto is een beetje donker, maar aan het eind van dit bericht maak ik dat goed.
P1030562.JPG
Ik ben wel tevreden zo, alhoewel het proces nog niet afgerond is. De lap hangt buiten te drogen en daarna moet het gaan ‘broeien’ tussen plastic om de kleuren in de stof te krijgen. Ik denk dat ik na het drogen de lap op een stuk plastic leg en het aan de achterkant met de plantenspuit en water maar bevochtig. Daarna kan de rest van het plastic naar de voorkant omgeslagen worden en kan ik het een paar dagen weg leggen. Dat komt goed uit, want vandaag is schoonmama jarig, ze is 85 geworden. Het cadeau hebben we nog niet binnen, het is in bestelling, maar ze krijgt een regenjas die ze over haar rollator heen kan, zodat moeder en rollator droog blijven. Kijk even naar de link voor als je het ook een leuk cadeau vindt voor een zelfstandige oudere,http://www.maranca.nl/Basis.aspx?Lid=11&Lit=TEKST&ArtikelId=148&Stijl=2. Schoonmama vroeg het ons om te kijken of er iets te vinden was, een beetje surfen op het wereldwijde web leverde dit op. Maar ik dwaal af, ik had het over de verflap, ik heb nog een close-up gemaakt van een deel van deze lap
P1030563.JPG
, waarop de ingedroogde lijm goed te zien is. De lap hangt hier op een wasrekje aan de balkondeur, daar is het goed licht, ik ben benieuwd wat deze lap gaat opleveren. Nu kon ik aandacht aan deze ene lap geven, afgelopen vrijdag was er meer te doen in de schuur bij Nienke, er waren ook meerdere materialen uit te proberen. Dan ben je toch anders aan het werk dan nu. Morgen ga ik weer stofverven, ik ga het Margriet uitleggen, die verhinderd was vorige week vrijdag, alhoewel het ook de bedoeling is dat we de handen uit de mouwen gaan steken! Ik kreeg gisteren een reactie over de handschoenen die op verschillende plaatsen te koop zouden zijn, ik weet ervan, maar deze handschoenen zweten minder.
P1030564.JPG
Hieronder is het goedmakertje te zien, zoals in het bovengaande beloofd. Wordt dus weer vervolgd!

3 opmerkingen:

Liesbeth Wessels zei

Het proces is zo goed te volgen. Ik kijk nu over jouw schouder mee wat er gebeurd. groeten van liesbeth

sylvia zei

hallo Aart, hier ben ik weer na ruim twee weken heerlijk vakantie!!!
Fijn dat jullie zo goed afscheid genomen hebben van jullie vader en ook met elkaar daarna alles voor je moeder weer op de rails hebben gezet! Al lezend krijg je een heel beeld van je vader!
Nu sta je waarschijnlijk op de grote tentoonstelling.....ik laat em maar even aan me voorbijgaan.
Je hebt ook je artistieke zaken weer opgepakt, volop zelfs! Ik hoop dat je je zo helemaal kunt ontspannen, veel liefs, Syl

Hannie de Beer zei

Heerlijk toch om zo samen bezig te zijn met verven! Hoe dan ook, de lappen zijn altijd bruikbaar. En wij kunnen het proces mee volgen!