maandag 5 september 2011

Margriet ging stofverven.

Gisteren had ik een afspraak met Margriet, ze was verhinderd op de dag dat we gingen stofverven, ik had volgens afspraak haar pakketje meegenomen en gisteren was het zover dat Margriet haar pakketje kreeg. Na een kop koffie werd de tafel belegd met een laag plastic en Margriet begon te verven.
P1030565.JPG
Omdat ze zelf geen blog heeft geef ik hier een verslag van deze dag. Op de foto hiernaast bewonderd Margriet haar eerste lap, die ze gevuld had met banen van verschillende kleuren. Nadat de stof gevuld was, vroeg ze zich af wat er zou gebeuren als ze de lap op zou vouwen. Terwijl ze het aan mij vroeg, was ze de lap al aan het opvouwen, ze heeft er zelfs een prop van gemaakt en weer uitgevouwen, hiernaast is het resultaat te zien. Het heeft op vele plekken geregend, maar wij hebben geluk gehad, de lappen konden allemaal drogen aan de waslijn. Ze heeft ook gestempeld met de drie kleuren printpasta die ik had meegenomen. Zelf heeft ze ook nog ergens Procion MX liggen, maar waar? Nou, die vindt ze binnenkort wel, al ze er niet meer naar op zoek is. Gelukkig had ik het bij me, ze kon zo aan de slag. Ik ben zelf niet bezig geweest, maar heb gekeken hoe ze bezig was, het grappige was dat ze meer aan het aquarelleren was, wat leuke resultaten opleverde.
P1030566.JPG
Nadat deze lap droog was geworden is ze er op een manier mee verder gegaan, die ze vroeger gebruikte met kleurpotloden. Papier werd gevouwen en er werden vormen uitgeknipt. Het vel papier werd op de stof gelegd en met de 3 kleuren verf werden de uitgeknipte vormen ingekleurd. Het vel werd weer eens anders op de stof gelegd en weer werden de ruimtes in het papier weer ingevuld. Uiteindelijk viel het resultaat haar tegen door de witte vlakken die ertussen zitten. Waarschijnlijk gaat ze hier wel wat op vinden. De lap die hierboven op de foto te zien is is ook op zo’n knip manier bewerkt, een bladvorm werd uitgeknipt en zo ontstond de lap op de foto hieronder.
P1030569.JPG
Weer iemand die een virus te pakken heeft!

5 opmerkingen:

Shirley zei

Gezellige dag gehad, je was wel vroeg op voor dit blogje, klaar om verder te gaan spelen met verf?

vilterietje zei

binnenkort gaan we op school ook stoffen verven, dus voorlopig zal ik alles van de eerste tot de laatste letter lezen:)

christina zei

wat een leuke manier om te verven met papiermallen.

Webredactie zei

Ik weet niet wat Margriet tegenviel, ik vind het een prachtlap ;-)!

Ineke zei

Met dit virus mag je iedereen besmetten.