donderdag 15 september 2011

Back again!!!

Het was een aantal dagen stil hier, heel erg stil. Ik was bevangen door een flinke verkoudheid, dan ben je out of order! Het begon zondag, ik voelde het opkomen. Maandag was ik ook nog niet veel waard, veel tv gekeken, mooie documentaires gezien. Dat is ook wel eens lekker om op de automatische piloot te leven, daar heb je normaal geen tijd voor, maar nu wel. Het ging over een theatergezelschap uit Almelo die elk jaar een week of 7 een tour doet in de USA en Canada, ze treden dan op voor mensen die soms 50 jaar geleden zijn geëmigreerd, deze oud-Nederlanders zijn dan blij een toneelstuk te zien die in de Hollandse taal wordt gesproken en ze ontmoeten er andere gelijkgestemden. Ze maken het dan extra gezellig met blokjes kaas en alles wat ze tot Hollander maakt, zelfs de kroketten vinden gretig aftrek. Maar nu ben ik weer terug, het ergste is geleden, mijn energie is weer flink toegenomen!!
P1030617.JPG
Daarom heb ik deze verflap ter hand genomen en de cirkels benadrukt, zij geven het leven aan in mijn opinie. Mijn inspiratie ligt in de afgelopen weken en met deze quilt wil ik mijn vader herdenken, ik had niet gedacht al zo snel iets te kunnen maken wat met hem te maken had. De quilt is nog niet klaar maar een naam heeft hij al – Cirkels of Life. Ik stel het leven voor als een spiraal, in het midden heeft de spiraal veel snelheid en naar buiten toe wordt die snelheid kleiner. Een kind ontwikkeld zich snel en als het kind ouder wordt gaat het leven niet zo snel meer. Ik heb 2 cirkels gemaakt, want de ene mens kan niet leven zonder de andere. De cirkels stellen niet één persoon voor maar kunnen voor ieder persoon ingevuld worden, de tweede cirkel kan de partner, het kind, de ouder, maar ook de medereiziger voorstellen waar je mee in bus, trein of vliegtuig zit. De kleuren staan voor de kleuren in het leven. Rechtsonder ben ik bezig geweest met meanderen, voorstellend de onbezorgde tijden in het leven, linksonder verder gaand in rechte lijnen, die verder op haaks op de eerste staan, wij staan ook weleens tegenover een ander in het leven, dat kan letterlijk zijn, maar ook figuurlijk.
Ziek_4.resized.200x0.jpg
Tot slot nog een foto, die ik tegenkwam en die weergeeft hoe ik me gevoeld heb, ik was gelukkig niet alleen, bij Henk op zijn werk kwam de ene ziekmelding na de andere binnen. Zoals deze jongen op de foto heb ik er niet bij gelegen, ik lig niet vaak op bed, ik hang wat op de bank!

6 opmerkingen:

vilterietje zei

gelukkig ben je weer een beetje opgeknapt en in staat tot werken aan je memory quilt. Het wordt prachtig, alleen al door de gedachte erachter:)

Ineke zei

Mooi onder woorden gebracht en mooi uitgevoerd.

Liesbeth Wessels zei

Fijn dat je weer wat opgeknapt bent. Met grote interesse heb ik jouw verhaal over de spiraal gelezen. Spiralen zijn altijd intrigerend. Mooi dat je zo het verlies van je vader verwerkt. groeten van liesbeth

Sonja Thalen zei

Blij dat je weer opgeknapt bent. Heb ooit ook een quilt gemaakt Circle of Life, ging ongeveer over hetzelfde.

Daniëlle zei

Prachtig zo, mooie kleuren en quiltwerk. En .. alles op z´n tijd he, ben blij te lezen dat je dit hebt gedaan. Nog bedankt voor je blogreactie en ja hoor, heb de foto´s van de Streptocarpus bekeken en bingo!! Enorm bedankt en als er stekjes zijn dan ga je het horen maar dat schijnt maanden te kunnen duren dus even geduld aub. Mooi weekend, liefs, Danièlle

Hannie de Beer zei

Fijn, dat je weer wat bent opgeknapt! Een pracht verhaal bij je werk aan de Cirkels of life... Een goede verwerking voor het verlies.
Nog een vraagje: Met het wisselen van de computers ben ik het adres kwijtgeraakt van je beneden buurman met de cargo sjablonen. Enkele mensen van mijn groep hebben interesse. Zou je het mij nog eens willen sturen?
Alvast dank!