zondag 25 september 2011

Doesburg.

Het was gisteren heerlijk weer om naar Doesburg te gaan, alhoewel ik me niet helemaal jofel voelde ben ik er toch geweest. De verkoudheid is weer terug, Henk noemt me weer meneer Blafstra.
P1030633.JPG
De Martinuskerk is een mooie kerk voor dit soort beurzen, waar je van alles vind op het gebied van vilten, zijde, geschoren vachten om te spinnen en te verven. Voor mij is dit een leuke beurs, omdat je toch weer andere dingen ziet, waar je normaal kennis van neemt. Natuurlijk zijn er ook weer aankopen gedaan, daar valt niet aan te ontkomen. Ik heb 8 jaar in Dieren gewoond, dan kom je wel eens in Doesburg, is het niet om even de stad in te gaan, dan kan je hier ook heerlijk fietsen.
P1030636.JPG
Hieronder een foto met mijn aankopen: als we links beginnen, ligt er een ons angorageitenhaar, schapen geven wol geiten geven haar, daarboven 2 zakjes met geverfde angorageitenhaar. Het haar van de angorageit is goed te punchen, je moet dan wel een stevige wollen ondergrond gebruiken. In het midden liggen 2 sjablonen met verenmotief, binnenkort gebruik ik dit voor een project. Onder de sjablonen ligt een zakje met zijden carrier rod waste, die kunnen geverfd worden en uitelkaar worden gehaald, nu zijn het diverse laagjes op elkaar. Er ligt ook een zakje garen van zijde papier, kan ook geverfd worden en verder gebruikt in Art quilt projecten. Dan houden we de 2 kleurige zakken aan de rechterkant nog over, dat zijn zijde vezels die je kunt gebruiken om door de wol te mengen als je gaat spinnen, ze kunnen ook gepunched worden, diverse doeleinden dus. Ik hoor aan alle kanten dat er een strenge winter aan zit te komen ( onheilsprofeten?), als dat zo is ben ik voorbereid.
P1030635.JPG
Tot slot nog een foto met de gezellige bedrijvigheid onder de mooie architectuur.

4 opmerkingen:

Liesbeth Wessels zei

Ja het was een leuke markt. Die angorawol was inderdaad heel mooi!
Ik heb je later niet meer terug gezien. Groeten van liesbeth

dini zweegers zei

ik was er ook :)
t was weer genieten van de sfeer en alles wat er te koop is. en voor mij is het altijd een soort "thuiskomen "
ik ben zoals elke keer even door mijn oude straat in Dieren gereden en toen naar het mooie Doesburg. Dubbel genieten dus.
ook ik kwam met een grote tas spullen thuis!
t was een topdagje:):)

vilterietje zei

zo dat is een vette buit! nu kan je fantasie weer lekker op hol slaan:)

Isabella zei

Geweldige aankopen heb je gedaan. Daar kom je de winter zeker mee door.