donderdag 29 september 2011

Strooptocht.

Er loopt een bestelling bij STV, ik ben eindelijk overgegaan tot de aanschaf van een tjanting en eco wax. Daarvoor heb ik nog niets in huis om de was in te verhitten, de tip die ik kreeg was, om uit te kijken bij kringloopwinkels naar een elektrische fonduepan. Gistermorgen ben ik maar eens op de fiets gestapt en naar 2Switch gestapt, bij mij in de stad. Daar hadden ze niets staan, daarna nog een ander gezocht, maar die was gesloten, daar heb je ook niets aan. Van ouderen voor ouderen, staat er op de deur, maar ze waren vergeten de late morgen slaapjes en de vroege middagslaapjes te vermelden. Dit is een geintje hoor, niet serieus nemen!
P1030670.JPG
Om nog verder zoeken en daardoor veel tijd kwijt te zijn te voorkomen, ben ik bij een winkel binnengestapt waar je alleen je ogen mag gebruiken, je moet een bonnetje invullen met een code en aan de balie laten ze dat dan voor je naar beneden komen. Er wordt op dit moment behoorlijk afgeprijsd, dus met 70% korting had ik deze elektrische Tajine. Daar moet de was wel inkunnen en dan kan ik binnenkort eens gaan batikken. De spijkertjes en schroefjes die ik gisteren liet zien die worden aankomende week gebruikt om hun oxidatielaag af te laten geven op mijn stoffen.

6 opmerkingen:

vilterietje zei

oh aart, je kunt de was au bain marie op je fornuis smelten, gaat prima hoor! maar......nu ben ik te laat met mijn tip:)

Joke Hardenbol zei

Wat een fantastisch pannetje Aart. Ik gebruik een oud minifrituurpannetje. Dat gaat ook wel goed, maar de wijde opening van jouw pan is denk ik wel heel fijn.Om de temperatuur in de gaten te houden gebruik ik een vleesthermometer van Ikea, want de temperatuur die het pannetje zelf aangeeft bleek niet echt nauwkeurig en te hete was geeft kwalijke dampen af.En was op het fornuis smelten gaat natuurlijk ook, maar dan moet je telkens als hij een beetje is afgekoeld weer naar de keuken om bij te warmen.

Suus zei

Is nog een leuk pannnetje ook.

Corinne Zambeek - van Hasselt zei

Wat een geweldige pan, en nu aan de gang met batikken. Ik vind het heel leuk je belevenissen te volgend. Je maakt heel mooi werk. Groetjes Corinne

Webredactie zei

Wat spannend allemaal!

Unknown zei

Aart, ik had nog een vraagje. In je RR boekje lees ik dat je de randen gespeld wilde hebben. Mis ik iets, want ik lees verder niets dat ze er aan genaaid mogen worden, wat inmiddels is gebeurd?! Mag ik ze er ook aan naaien?