zaterdag 1 oktober 2011

Round Robin 2011 (5).

Het is weer zover, ik mag weer een deel tonen, waar de laatste tijd aan gewerkt is. In het begin was er een probleem, op de dag dat de enveloppe met de top in mijn bezit moest zijn was er nog niets, maar 3 weken later lag deze toch in de brievenbus. Ik heb het geheel uitgelegd op de vloer, om te verzinnen wat ik er aan toe ga voegen.
P1030629.JPG
Er waren leuke randen aan toegevoegd, maar ik vond de kleur nogal eenzijdig, er is nu gekozen voor een drastische kleurverandering. Ik wilde ook graag wat verf gebruiken, maar wist niet of degene die het middenblok gemaakt had het wel zou waarderen. Contact was snel gelegd via de mail en zonder al te veel te verklappen heb ik toestemming gevraagd en gekregen. Voor dit deel van de RR 2011 was randdeel van 50 x 10 cm en een randdeel van 60 x 10 cm noodzakelijk. Wekenlang wist ik dit probleem niet te tackelen, vaak is er maar één ogenblik van helderheid nodig, die kreeg ik! Deze rand wordt gevormd door blauwe stoffen in oplopende of aflopende kleuren, het is maar net hoe je dit wilt zien, met behulp van een mal is er met verf van Steward Gill op gestempeld, dit moet drogen voor het met een strijkbout gefixeerd kan worden. Gisteren is er nog iets bij gekomen, met behulp van een stempel en printpasta is er een blad en bloem randje op gestempeld.
P1030631.JPG
Dat gestempelde randje heeft binding met het middenblok, alhoewel het middenblok er wel anders uitziet. Ik begin wel nieuwsgierig te worden naar de verwikkelingen die mijn middenblok te verduren heeft gekregen.          De Round Robin 2011 loopt in 2 groepen, de ene groep werkt met antieke stoffen, daarvoor kun je terecht bij Tertia, http://terraysleven.blogspot.com, Klaske, www.kittyquilt.blogspot.com, Els, http://kaydie.web-log.nl, Liesbeth, http://kleurrijkleven.blogspot.com en Conny, www.connysquilts.blogspot.com. De andere groep werkt met felle kleuren, daarvoor kun je terecht bij Yvonne, http://www.quibiquilts.web-log.nl, Marcha, http://www.crea-marcha.blogspot.com, Liesbeth, http://kleurrijkleven.blogspot.com en Conny, www.connysquilts.blogspot.com.  Jullie hebben waarschijnlijk gemerkt dat de laatste 2 blogadressen bij beide groepen voorkomen, dat klopt, zij maken de Round Robin 2011 zowel met felle kleuren als met antieke kleuren.
Het volgende deel van de RR 2011 heb ik al in huis, over 2 maanden is deze laatste rand hier te vinden, het is dan ondertussen 1 december, de wind huilt om het huis, misschien ligt er al sneeuw. Dat is ook de datum dat we onze tops zullen tonen, ik wacht in spanning! Voor de deelnemers van de RR met de antieke kleuren is het feest, daar is de ronde voltooid, ik hoop dat iedereen tevreden is!

8 opmerkingen:

Hannie de Beer zei

Heel goed gedaan Aart! De gesjabloneerde morieven en de stempels met printpasta maken het helemaal af, en niets geen saaie stof meer!
Wel spannend toch om af te moeten wachten?

Birgitte aka Bietje zei

Hoe kom je toch iedere keer op die ideeën. Deze rand lijkt alsof hij zo moest zijn. Super.

conny's quilts en creaties zei

Aart wat ziet dat er prachtig uit, mijn favoriete kleur ook nog eens! Joepie. Ik word nu wel super nieuwsgierig naar het eindresultaat. Heerlijk hoe een ieder zijn eigen inbreng heeft. Mijn antieke is binnen, en zeer geslaagd...dus wie weet komt er nog eens een RR??!! Ik zal er eens even over denken....

Klaske zei

Mooie rand Aart, ben heel benieuwd naar het geheel

Quibi zei

Wat ziet het er mooi uit, Aart!! Fantastisch!!

Liesbeth Wessels zei

Ja Aart het hoofdbreken is al begonnen, ik heb er al lappen naasthangen voor de kleur. Maar het kwartje is nog niet gevallen. Een echte uitdaging dus !!!! groeten van liesbeth

Unknown zei

Hey Aart, je randen zien er goed uit! Wat een verrassing!
Voor deze laatste ronde heb ik inmiddels jouw top binnengekregen, en oeh..... wat word het spannend! Ik ben vooral erg gecharmeerd van de laatste randen die er aan toegevoegd zijn door Liesbeth! Verder ziet het geheel er erg mooi uit!

sylvia zei

Prachtige rand!! Ik heb ook even bij de anderen gekeken,wat een verschillende quilts gaan het worden!
ben benieuwd naar de presentatie.
Trouwens knap dat er een paar dames zijn die kans zien beide te maken: art en klassiek! Hulde,hoor