woensdag 19 oktober 2011

Proefjes met versmolten plastic.

Bij het blog http://andthenwesetitonfire.blogspot.com/2011/10/updated-wrappers.html, een proef met het versmelten van diverse plastics. Deze verpakkingsmaterialen hebben we allemaal in huis! De plastics waren geverfd met acrylverf. Ik wilde dat ook wel even uit testen en hier laten zien.
P1030733.JPG
Daarvoor heb ik een wikkel gebruikt van een eigenmerk (supermarkt) verpakt ijsje (links). en een wikkel van een reep chocolade ( paarse koeien).De wikkel van de chocoladereep ligt rechts. Ik moest dit eerst natuurlijk opeten, wat een straf is voor mij. De wikkel van de chocolade heb ik al een tijdje liggen, die van het ijsje is gistermorgen gekocht. De binnenkant is geverfd met verf van Steward Gill. Om te laten zien hoe deze plastics versmelten heb ik ze doorgeknipt en er nog 2 delen chipszak bij gedaan. Je versmelt dit tussen bakpapier met de strijkbout er zwevend boven.
P1030734.JPG
Als je de foto hieronder bekijkt zie je de ijswikkel die links holletjes geeft en rechts bobbeltjes. Het plastic versmelt van je af, dus de linker wikkelhelft heeft zo tussen het bakpapier gezeten en de rechter heeft met de geverfde kant naar beneden tussen het bakpapier gezeten. Denk er altijd aan voor je begint welk effect je wilt bereiken. Zoals er op het blog, waarvan ik de link gaf, gezegd wordt moet je ook rekening houden met de dikte van de verpakking, hoe dunner hoe voorzichtiger je te werk moet gaan, dat is ook wel te zien aan de gaten die er in het plastic versmolten zijn.
P1030735.JPG
Bij het dikkere plastic van de chocoladereep wikkel gaat het versmelten rustiger. Hier is ook de linkerkant versmolten met de verfkant naar boven en de linker met de verfkant naar beneden tussen het bakpapier. Vergeet alsjeblieft niet de plastics tussen bakpapier te leggen, anders ben je nog wel even zoet om het plastic van de zool van je strijkbout te halen. Je kunt natuurlijk ook de plastics zo laten als ze zijn, zonder ze te verven, het hangt ervan af voor welk doel je bezig bent. Je kunt versmolten chipszakken ook achteraf verven, ongeverfd ziet het er zo uit.
P1030736.JPG
De proeven liggen ook in dezelfde volgorde als bij de foto’s hierboven, dus links is met de glimmende kant naar boven en rechts met de glimmende kant naar beneden tussen het bakpapier gegaan.

11 opmerkingen:

pauline zei

Wat een prachtig resultaat en mooie kleuren. Ik zou, denk ik, niet verder komen dan de chocolade opeten, LOL.
P.s. ik heb diverse mensen gevraagd over de "blote dames", maar niemand kan ze vinden. Volgens de kenners ligt het aan de lezeres zelf (haar computer natuurlijk).
Fijne dag verder.

Liesbeth Wessels zei

Handig dat je dit voor ons uitgeprobeerd hebt. Heb het even opgeslagen. Dank je wel. groeten van liesbeth

Marja. zei

hoe ga je dit verder gebruiken??

Anoniem zei

Wat prachtig! Ga gelijk chips eten en chocolade aanschaffen (wat een straf...) lijkt me geweldig leuk om te doen, maar een vraagje: als je het ergens opnaait scheurt het niet gauw? Is het erg kwetsbaar?
Groetjes
Anna

Hannie de Beer zei

Dank je Aart dat je dit voor ons hebt uitgeprobeerd. Ik deed het al op deze manier met andere materialen, bloemenplastic en zo. Dit ga ik zeker ook eens proberen.
Een mooi en bruikbaar resultaat!

Suus zei

Goed gelukt zeg.

joke zei

Vooral de chocolade papiertjes zijn erg mooi geworden. Moet ik misschien toch maar eens van merk chocolade veranderen. De mijne zitten nog ouderwets in aluminiumfolie en papier.

Christel Sins-Camp zei

Die van de chocola is het mooist vervormd. Lukt het met alle smaken, of moet je dat nog testen?

christina zei

Dat je veel dingen kunt smelten wist ik wel, maar dat je die plasticjes ook kunt verven is echt nieuw voor mij. Ze zijn schitterend geworden. De kleuren stralen je tegemoed.

Isabella zei

Leuk om te zien wat jij allemaal uitprobeert. Ik ga de kinderen chocola voorzetten, zullen ze echt niet erg vinden hahaha.

artymess zei

thats a great idea to paint the plastic first I also use 2 pieces of clear plastic and trap things inside then I stitch on them .....x