dinsdag 25 oktober 2011

Plastic met acrylverf versmelten.

Het is heerlijk om verschillende materialen uit te testen, afgelopen week testte ik de verf van Steward Gill uit op plastic, dit keer de acrylverf.
P1030787.JPG
Eerst een chipszak opduiken uit mijn doos met plastics, inderdaad ik heb al een hele doos gevuld met alles wat los en vast zit. In Almelo vond ik weer een clipje van een blikje, die raap ik dan ook weer op en neem het mee. Wat ik daar mee ga doen weet ik nog niet. Laatst kwam ik uit de supermarkt en zag ook zo’n clipje liggen en wilde het oprapen, toen zat het vast in de kauwgum die iemand op straat had achtergelaten. Nu ben ik erop bedacht dat ik eerst even kijk waar iets ligt. Op de foto hierboven heb ik strookjes gesneden uit de chipszak van 2 inch breed en 2 strips van 1,5 inch. Ik hield een paar smalle strookjes over, waar ik niets mee kon. die strips heb ik geverfd met acrylverf op de zilverkleurige kant. 4 Strips heb ik effen gelaten en de andere 4 hebben een extra kleurtje gekregen, beetje van alles door elkaar. De strips heb ik een uurtje laten drogen 
P1030788.JPG
voor ik ze tussen bakpapier versmolt met de geverfde kant naar beneden, omdat ik geverfde bobbels wilde hebben. Bij sommige strips ben ik te laag gegaan met mijn strijkijzer, daar zijn de strips bijna plat, maar dat geeft ook weer zijn eigen sfeer. Bij het vorige bericht over het versmelten van plastics waren er 2 reacties waar ik op wil antwoorden. De eerste vraag was van Marja, zij vroeg: Hoe ga je dit gebruiken? Het antwoord is dat ik deze strips op stof ga vastnaaien, dat doe ik met een topstitch naald en katoenen garen. Soms is het erg leuk om metalic garens te gebruiken, maar dat breekt zou gauw. Misschien moet ik iets rustiger naaien. De tweede reactie was van Anna, zij vroeg: Als je het ergens op naait, scheurt het dan niet gauw?Is het erg kwetsbaar? Het antwoord hierop is dat ik daar nog geen last van heb gehad. Ik naait het vast zo dicht mogelijk langs de rand en als het zo uitkomt ga ik tussen 2 bobbels door. Als ik rond de vorm klaar ben dan ga ik ook tussen de bobbels door het middenstuk vastzetten. Ik heb heb dit soort strips ook op boekomslagen genaaid, in het gebruik kraakt het wel bij het vastpakken, maar de strips zitten er nog steeds op. Wat ga ik met deze strips doen? Ik heb nog 2 lappen klaar liggen, monoprints, die gemaakt zijn tijdens de Art-quilt Oost dag in Harderwijk.
P1030790.JPG

Eerst nog bewerken met de naaimachine en misschien nog een kwastje acrylverf en dan zet ik ze machinaal vast. De monoprints zijn niet helemaal op maat, dus er moet nog wat stof worden aangenaaid, dit komt aan de binnenkant van de omslag, zie je later niets van. Ik ga vlug aan de gang!

8 opmerkingen:

Groente en Fruittuin in Frankrijk zei

Wat leuk!! Ik popel om het zelf te proberen, eerst maar eens een zak chips gaan kopen;) Ik hou je in de gaten hoor!

Liesbeth Wessels zei

Leuk om te lezen, genoeg plactic and acrylverf in huis. groeten van liesbeth

Hannie de Beer zei

Een leuk resultaat! Ook je monoprints vind ik prachtig. We kunnen ook werkelijk alles gebruiken!

Ineke zei

Ik gebruik meestal inpakfolie, maar dat geeft ong. hetzelfde resultaat. Alleen hoef je dan geen chips te eten.....

pauline zei

Ik vind het altijd zo leuk om te lezen met welk materiaal je werkt. Dit is reclycling ten top!
groetjes,
p.s. ik had toch een virus in mijn computer, bedankt voor de tip.

Janny de Roo zei

Ben wel héél benieuwd wat hier uit gaat komen. De kleuren zouden de mijne kunnen zijn, zo fleurig !

christina zei

Je bent lekker bezig Aart.

Webredactie zei

Wist niet dat acrylverf zo goed tegen de hitte bestand was!