vrijdag 14 oktober 2011

“Sprookje”

Gistermorgen ging de telefoon, een lieve dames stem wilde mij een sprookje vertellen. Het ging over een prinses, nou ik wilde liever een sprookje horen met een mooie prins, maar dit verhaaltje ging over een prinses. Jammer! Deze prinses wilde een wandeling in de tuin gaan maken, de zon scheen, ze wilde rusten onder de moerbeiboom. Toen ze daar een kopje thee zat te drinken viel er een zijden cocon uit de moerbeiboom. Toen de prinses die cocon uit haar kopje thee wilde vissen, bleek er draad los te zijn gekomen, die mooi glansde in het zonlicht. Dit moment was de ontdekking van de zijde en het is geen sprookje. Dit alles geschiedde zo’n 4500 jaar geleden, de prinses bleek later de keizerin te zijn.
P1030726.JPG
Dit alles was een bruggetje naar de reacties die ik kreeg naar aanleiding van mijn vraag over de rod waste. Het beste kun je die voorbewerken met een azijn oplossing, niet te lang, hoogstens een dag. Daarna kun je ze verven. Na het verven wassen met een niet agressief sopje, bijvoorbeeld ecologisch afwasmiddel. Daarna kun je ze pas uit elkaar gaan halen.
Gisteren was er een bee bij mij, we waren maar met ons drieën, wel gezellig! Terwijl de andere twee hun steekjes zetten heb ik de printpasta tevoorschijn gehaald en met een kwast heb ik dit op de voorbereide stof geverfd. Ik had daarvoor geen plan, heb gewoon de kwast van het ene potje naar het andere potje verplaatst. Bovenstaande foto laat het resultaat zien. Nu moet de verf nog op de stof in gaan werken, het uiteindelijke resultaat binnenkort in dit theater. Dank voor de reacties van gisteren!!

4 opmerkingen:

Liesbeth Wessels zei

Ik ben dol op sprookjes, heb heel veel sprookjes boeken. Mooie intense kleuren. groeten van liesbeth

Christel Sins-Camp zei

Ga je dan ook een uitgebreide beschrijving geven hoe je nu verder gaat met die lap? Hoe krijg je de lijm er weer uit?
Ik ben niet echt dol op sprookjes (met of zonder prinsen!); ik houd meer van goedbeschreven "workshops" op blogs!

vilterietje zei

kan ik alvast een kaartje voor je theatervoorstelling reserveren?:)

Shirley zei

Mooie kleuren, vertel meer over die prins, strak kontje zeker?