maandag 31 oktober 2011

Weer één!!!

De verf op de plastic en het vlies van gisteren waren droog, dus moest er iets mee gedaan worden. Gistermorgen met een kop koffie op bed las ik in een boek dat acrylverf wel op plastic kon worden aangebracht, mits de verf zo uit de tube kwam. Bij het geverfde plastic was dat ook het geval. Maar zo eigenwijs als ik soms kan zijn wil ik het ook nog eens proberen om de verf te verdunnen met water en dan maar kijken wat er gebeurt.
P1030806.JPG
Dit is er met het plastic gebeurt, ik heb elke kleur apart gebruikt door er strips van te knippen, behalve in het roze geverfde plastic. Daar zijn banen in geknipt, zodat ik er met de andere stroken mee kon weven. Daarna is het tussen bakpapier gegaan en is de strijkbout er op gegaan, in de stand zijde/wol, dat zorgt ervoor dat de plastic niet wordt vervormd, maar dat alles wel aan elkaar gestreken wordt. Bij sommige stroken heb ik de plastic kant boven gebruikt, bij de andere stroken de verfkant. Boven op het vlechtwerkje liggen 2 banen van het geverfde vlies, daarbij heb ik wel de acrylverf verdund, dat geeft nu een mooi effekt. Deze banen heb ik in de katoenstand met het strijkijzer wel vervormd.
P1030807.JPG
Een paar stroken had ik nog over na het vlechten en die heb ik op een ondergrond genaaid, daarna heb ik de versmolten stroken van de chipszakken er bovenop genaaid, net of het mikado is. De ondergrond is een geverfde lap die ik uit mijn voorraad heb geplukt. Nu ben ik weer een boekomslag rijker, dat niet bestaande winkeltje wordt steeds voller. Het is leuk om kleine werkstukken te maken, die niet al te veel tijd kosten.
P1030808.JPG
Nu kan het bij de anderen in de kast, waar het een kleurige plank op heeft geleverd.

6 opmerkingen:

janneke zei

Mooi geworden hoor!
Heel vrolijk.
En het gaat dus heel goed met acrylverf.

vilterietje zei

lijkt me zó leuk om mee te werken, vooral omdat je het proces nooit helemaal in de hand hebt:)
prachtige omslagen!

Hannie de Beer zei

Je raakt er aan verslaafd Aart, maar wel een leuke verslaving,en een die geen kwaad kan,alleen maar mooie dingen voortbrengt.En ook omdat het telkens een verrassing is!

Liesbeth Wessels zei

Aart uit de foto's is mij niet duidelijk wat er gebeurt als je de verf verdund gebruikt op het plastic. Ik denk dat het minder pakt, meer doorschijnend is, maar dat zie ik op jouw foto niet zo 1,2,3, Mooie kleuren, leuke effecten. groeten van liesbeth

joke zei

Grappige effecten, ik ben benieuwd hoe het zich op de lange duur houd. Of de verf b.v. gaat afbladderen.
Hou je ons daarvan ook op de hoogte?

Ineke zei

Op plastic gaat de verf idd afbladderen, bij mij tenminste. Wel leuke effecten!
Ken je het (oude) liedje: In de winkel van S(ch)inkel is alles te koop....?