zaterdag 8 oktober 2011

Gespeeld met de meisjes.

Gisteren was de 2de samenkomst van de Art Quilt groep Oost in Zutphen. We waren met ons vieren Janneke (geen blog), Nienkehttp://verfvirus.blogspot.com/ en Suus http://suusquilt.blogspot.com/. Liesbeth, Margriet en Annemiek waren verhindert. Gezellig met ons vieren op zolder, ieder achter een naaimachine en de regen die tikte op het dakraam, een perfecte ochtend.
P1030694.JPG
We hebben ons bezig gehouden met het maken van boekomslagen, iedereen had van te voren een bericht ontvangen om alvast de maten van een boek op stof af te tekenen, van mij kregen ze een stuk vlieseline om als tussenmateriaal te gebruiken, waar een lap stof overheen gelegd kon worden. Daarna begonnen de machines gezellig te snorren, allerlei materialen waren meegenomen om op de omslag vast te maken. Hierboven de omslag van mij waarop ik reepjes van de plastic stof die ik vorige week heb gekocht bij Trickledown fabrics. Over deze reepjes heb ik een stuk colback gelegd en daar overheen is weer een stuk beschilderde vliesofix aangebracht met de heatgun.
P1030697.JPG
Voor de achterkant van de omslag heb ik een stuk stof geknipt uit dezelfde lap geverfde stof ( een resultaat van de vorige bijeenkomst waarop we hebben gewerkt met printpasta). Onder de stroken stof zitten zijde draden. Nu heb ik gelijk antwoord gegeven op de vraag “Wat doe je met die lappen”. Ik had ook een omslag voorbereid, zodat ik toch een voorbeeld kon laten zien, daarop heb ik met stroken stof gewerkt die ‘koud’ op de ondergrond zijn gelegd en zijn vastgemaakt met de naaimachine.
P1030704.JPG
Ik had nog wat losse stukjes liggen die op een ondergrond zouden worden geappliqueerd. Deze stukjes zijn nu met de naaimachine met een zigzagsteek ( steekbreedte 0,5). Op de achterkant zitten ook deze delen. Ik ben hier nog niet mee klaar, binnenkort in dit theater het resultaat. Het was een gezellige, werkzame ochtend. Toen ik huiswaarts keerde kon ik nog net even een concert meemaken, van het Try out festival wat zich nog tot vandaag op het station van Arnhem is, van Wouter Hamel.
P1030702.JPG

Deze jongen swingt als een trein!! Toen ik thuis kwam vond ik een kleinnood met grote waarde in mijn brievenbus, een fibermail kaart van Hanniehttp://quilts-han.blogspot.com/. Dank je wel Hannie, het is een prachtige kaart!!!
P1030706.JPG
De dag is beter geëindigd dan dat hij begonnen is. Ik vergat ten eerste mijn portemonnee en ov-pas, toen bleek dat ik een uur te vroeg op het station was en ik was een lunchpakketje vergeten. Alles is goed gekomen!!!!

7 opmerkingen:

vilterietje zei

zachtjes tikt de regen op mijn zolderraam.....eind goed, al goed ouwe swinger:)

Liesbeth Wessels zei

Fijn om te lezen dat het een geweldige ochtend was. Jammer dat ik er niet bij was. Zal het thuis inhalen......groeten van liesbeth

marjolijn zei

Leuke resultaten hoor!
gr. Marjolijn

Hannie de Beer zei

Gezellig toch Aart,zo bezig te zijn om leuke dingen te maken.Ze zien er heel mooi uit je omslagen!
Hier in Eindhoven was vorig weekend het NS festival.Heel gezellig. maar gezelliger is als de treinen op tijd rijden.
Gelukkig,eind goed al goed!

Webredactie zei

Hele leuke ochtend en nog productief ook, ik moest wel erg lachen om je blogtitel.

Corinne Zambeek - van Hasselt zei

Hoi Aart, ik weet niet goed hoe je te bereiken dus ik doe het even via je blog, bedankt voor de tip, ga ik zeker uitproberen. Prachtige boekomslagen hebben jullie gemaakt!!!

sylvia zei

waar zat jij met je gedachten in de vroege ochtend??? Je bent altijd al vroeg, maar nu dus vroeger dan vroeg geweest.
gelukkig kwam het goed en je boekomslag is weer 'Aarts" mooi!