zondag 2 oktober 2011

Jakkie bah!

Gistermorgen moest ik toch nog de deur uit om iets te gaan kopen, waarvan ik verwacht had het hier in dit appartement niet nodig te hebben. Vrijdagavond liep er ineens een muisje door de kamer. Een muis, hoe kan dat? Tegen een rechte muur kunnen ze niet opklimmen. We verwachten dat dit muisje tegen de houten vloerdelen is opgeklommen die de benedenbuurman tegen ons balkon had gezet. Maar ik ben niet dol op muizen, in het vorige huis hadden we ze op zolder en die hebben hele kilo’s muizentarwe gevreten voor ze het lootje hadden gelegd. Voor deze muis heb ik een mooi houten klemmetje gekocht, hopelijk klapt hij binnenkort dicht met het muisje ertussen. Omdat ik nu toch in de stad liep ben ik gelijk gaan kijken bij Trickle down fabrics, die nog steeds in hun tijdelijke winkeltje zitten, of er nog iets nieuws was. Ja hoor,
P1030671.JPG
een mooie plastic, daar heb ik gelijk maar een meter van gekocht, misschien versmelt het wel mooi! Bij het raam stond ook iets naar me te lachen, dit was een ‘stof’ die uit 3 lagen bestond. Het label aan de stof gaf de percentages aan van het materiaal: 36 % ME, 32 % PI, 26 % PU en 6 % VI. Ik denk dat ME staat voor metaal, er werd me aangeraden dit materiaal met een papierschaar te knippen, omdat er metaal in verwerkt is. De P zal wel voor Poly staan, maar welke “Poly” moet ik nog even opzoeken. Ook heb ik deze twee ‘stoffen’ op een kartonnen koker gerold, omdat anders de vouwen er in blijven staan.
P1030672.JPG
Kijk er zit al een vouw in, misschien wordt dit nog wel glad op de kartonnen koker. De glans is van allebei de ‘stoffen’ wel te zien op beide foto’s. Maar eens uit gaan testen hoe dit materiaal te verwerken valt. Ik heb nog een foto voor jullie waar op je de 3 lagen kunt zien. By the way, gisteren viel de quiltmania in de brievenbus, poststempel 2 September, die is lang onderweg geweest! We hebben er lang op moeten wachten. Ik dwaal af, maar met reden, want nu kan ik de beloofde foto mooi plaatsen, zonder dat het over de 2e foto heen komt te staan.
P1030674.JPG
Wat gisteren ook arriveerde was het pakje van STV met de Tjanting en de eco-wax. Maandag en Dinsdag ben ik bezet, maar misschien Woensdag maar eens bezig gaan met batikken, dan kan ik gelijk mijn mooie pannetje inwijden. Er zijn al jaloerse reacties mijn kant op gekomen!

11 opmerkingen:

joke zei

Ach Aart, er zijn ook vallen waar je muisjes levend in kunt vangen en weer buiten laten! Ik weet dat ik een vreselijk watje ben, maar ik heb vorige winter een muisje eerst de hele winter binnen laten zitten omdat het zo koud was en hem aan het einde van de winter gevangen en buiten gelaten.

Liesbeth Wessels zei

Mooie stoffen, ik ben benieuwd hoe dat aanvoelt en hoe het verwerkt. groeten van liesbeth

Guusje zei

Aart,
Ik heb vorig jaar ook last van een muisje gehad. Gif hielp niet. Toen las ik dat een val met pindakaas de muis zou lokken en .. jawel hoor. Geen last meer gehad.

Hannie de Beer zei

Weer een interessante aankoop Aart!
Ik ben benieuwd hoe de experimenten verlopen. Van de muis ben je af? Maar eigenlijk vind ik het leuk.zo'n muis in huis!

yvon zei

Houd je stoffenvoorraad maar goed in de gaten. Laatst vond ik in een box een muizennest en alle stof was aangevreten. Kon alles zo in de kliko gooien. En dat binnen 1 week (die we met vakantie waren en de kat dus niet door het hele huis kon lopen).

Marrie-jette zei

Gewoon een kat nemen!Mooie stoffen heb je weer.Ik heb er nog niks mee gedaan,wilde het met Nienke doen maar het is er nog niet van gekomen).
Groet Marrie-Jette.

vilterietje zei

pigalle, pigalle, das ist die grosse mausefalle mitten in paris! een ideetje misschien?:)

Ineke zei

Interessante stoffen heb je. Ben benieuwd. Heeft de muis niet aan je quilts geknabbeld? Een poes helpt niet altijd hoor. Wij hebben er een gehad die zat er gewoon mee te spelen. Stom beest!!

Christel Sins-Camp zei

Op dit blog http://andthenwesetitonfire.blogspot.com/ was het in februari Batikmaand. Misschien dat je daar nog ideetjes op kan doen...

christina zei

ontzettend leuke dingen heb je gekocht.

Shirley zei

Nooit meer gebruik ik een muizenval, het arme beestje was enkel zwaar gewond en heeft lang geleden eer ik hem vond (in de garage, Z&Z konden er niet bij); Zipje maakte het karwei toen af en at het beestje in een paar happen op. Succes. Zet de val in een schoenendoos, zodat je geen bloederig spoor door de kamer moet opruimen.