donderdag 27 oktober 2011

Ik kan een winkeltje beginnen.

Maar dat doe ik voorlopig niet, dan heb ik hiervoor geen tijd meer. Soms komt er dagenlang niets uit je handen en andere keren dan ben je zo lekker bezig dat de ideeën in je hoofd heen en weer schieten.
P1030794.JPG
Deze monoprint lap had ik ook nog liggen, eerst gaf dat een probleem, want er zitten zoveel kleuren en interessante stukken in deze print. Vraag me niet hoe ik bij het maken van de print te werk ben gegaan, ik weet het niet meer. Het was tijdens de eerste Art Quilt Oost dag, dat we bij Nienke in de schuur lekker bezig waren met printpasta. Ik heb er ook nog op gestempeld, maar wat het eerste was, ik denk de monoprint, na het drogen ben ik aan het stempelen geweest. Ik denk dat het zo gegaan is. Sinds gistermorgen heb ik ook ontdekt hoe je de foto’s kan vergroten. Door het nieuwe systeem na het klikken op de foto zie je links onderin het woordje SHOW ORIGINAL staan. Als je daarop klikt krijg je de foto te zien, waarop je door kunt klikken voor een vergroting. Hoe blond kun je zijn??? Dan nu maar een foto van dichtbij,
P1030795.JPG
zodat je na het klikken alle kleuren en lagen kunt zien, die er bij het monoprinten en stempelen in de stof zijn gaan zitten. Je kunt op de deze foto ook zien dat ik uit restjes geverfde vliesofix blaadjes heb geknipt en op de stof heb gestreken. Om ze duidelijker te zien en er reliëf aan te geven heb ik erom heen genaaid en de blaadjes een hoofdnerf en zijnerven gegeven. Het was heerlijk om hieraan te werken, in alle rust met muziek op de achtergrond. Deze keer heb ik nagedacht over de werkvolgorde, dat gaat bij mij nog weleens mis, dit keer dus niet.
P1030796.JPG
Ik genoot van alle kleurnuances die ik onder ogen kreeg. Ik had nog een idee die ik wilde verwerken in deze boekomslag, nl. het toevoegen van de gedroogde bloemen van de hortensia. Ik heb ze onder organza gelegd en om de bloemblaadjes heen genaaid. Hoe lang zal dit blijven zitten? Het is een probeersel en wie niet waagt die niet wint. Om het goed vast te kunnen zetten ben ik 2 keer om de bloemblaadjes gegaan met de naald van de naaimachine.
P1030797.JPG
Op de foto hieronder zie je 3 hortensia bloemen zitten, als het boek is dichtgeslagen zitten er 2 op de voorkant en 1 op de achterkant. Mijn stapeltje dummy’s beginnen te slinken, morgen maar weer eens aanvullen.
P1030798.JPG

9 opmerkingen:

Groente en Fruittuin in Frankrijk zei

En terug een prachtig boekomslag met mooie kleurnuances!

Webredactie zei

Oh wat mooi Aart, laag over laag over laag, dat is het recept geloof ik. En je vliesofix bladeren zijn geweldig!

vilterietje zei

prachtig! de kleuren zijn fantastisch:)

Birgitte aka Bietje zei

Heerlijk toch als je dit soort dingen weet te maken. Prachtige kleuren die weer super bij elkaar passen.

christina zei

Je hebt groot gelijk. Dit zijn prachtige lappen om een boekomslag van te maken.

Hannie de Beer zei

Prachtig,dit omslag. Die kleuren en bewerking:Fantastisch!

Anoniem zei

Jeetje, wat mooi!!

artymess zei

lovely colours ........x

Joke Hardenbol zei

Het is een heel mooie lap geworden Aart, prachtig al die lagen.
Je uitleg over het vergoten van de foto's ontgaat me. Als ik op "show original' klik komt er wel een nieuw schermpje, maar de foto is niks groter.