dinsdag 11 oktober 2011

Nog een boekomslag!

Gisteren ben ik weer bezig geweest om een boekomslag te maken, maar eerst moest ik stofzuigen, want dat had ik niet meer gedaan sinds we een muis op visite hadden. Een paar avonden hebben we de muis door de huiskamer zien lopen, maar de afgelopen 3 avonden niet meer. Ook had ik 2 vangkooitjes neer gezet met een blokje kaas en een lekkere lik pindakaas. Er gebeurde niets!! Ik vermoed dat de muis ons via het achterbalkon heeft verlaten, of hij moet via pijpen naar beneden zijn verhuisd.
P1030711.JPG
Gisteren vroeg Maya wat ik met het geverfde krantenpapier van plan was. Hier volgt het antwoord. Ik heb 2 pagina’s van de gratis kranten beschilderd met acrylverf, daar zijn de randen van af gesneden en ik heb het papier zo gesneden dat ik 2 stapeltjes overhield van 8 velletjes papier. Die stapeltjes zijn op de boekomslagen gelegd en vastgenaaid. Soms voetje breed, maar vaak iets groter. Op
P1030714.JPG
de foto hiernaast zie je de ondergrond waar het papier op vastgenaaid werd. De lap is geverfd met printpasta waar Procion MX aan was toegevoegd. Daarop heb ik met behulp van de BSR-voet van mijn Bernina lijnen op genaaid als van de groeiringen in hout. Ik heb rood, oranje en donkerrood garen gebruikt. De lijnen van de groeiringen heb ik gebruikt om een verbinding te hebben met het geverfde krantenpapier, papier wordt immers gemaakt van hout.
P1030717.JPG
Hiernaast is te zien dat de bundeltjes geverfd krantenpapier op de boekomslag vast zitten. Toen ik de foto nam was ik al bezig met een puntig schaartje tussen de genaaide banen het papier door te knippen. Deze techniek is dezelfde als dat je met stof chenille-werk maakt. Alleen bij stof wordt het geheel gewassen en gedroogd in de wasdroger, waardoor de stof gaat pluizen. Dat is bij papier natuurlijk niet mogelijk. Het papier heb ik omgevouwen, zodat er nu structuur in de papierbundeltjes zit.
P1030718.JPG
Hiernaast is de voorkant van de boekomslag te zien ( of zal ik dit als achterkant gebruiken?).
P1030719.JPG
Deze kant is namelijk ook wel interessant om te zien. Ik heb dit laatst gezien bij Ineke http://ineke-rens.blogspot.com/, vond het interessant om ook eens uit te proberen. Het wit in de stof van de laatste foto is kinderlijm wat ik eerst op de lap heb gedaan voordat ik het ging verven met printpasta. Daar moet ik nog wat meer mee gaan werken, dat geeft toch een leuke dimensie aan de geverfde stof.

8 opmerkingen:

sylvia zei

iekkk, nog die muis niet terecht....brr!!
Wat een prachtige dingen maak je toch: het was weer even technisch, ik ga er ook niet aan beginnen.
Maar ik vind het resultaat...laten we zeggen......zeer aangenaam om naar te kijken op de vroege ochtend.
Dan ben ik toch maar met suffe dingen bezig. Amai, als men zich er maar lekker bij voelt......
Zo ben ik weer lekker bijgelezen, dat heb je inmiddels vast wel gezien: liep 13 berichten achter!!! Het was zeker weer de moeite waard om bij je op de koffie te zijn. Liefs, Syl

Hannie de Beer zei

Een heel interressant boekomslag is het geworden Aart! Het houtreliëf vind ik prachtig, zou zó op zich al erg mooi zijn voor een omslag!
Je brengt me wel op ideeën.

joke zei

Mooie boekomslagen worden het Aart. Leuke techniek die laatste, ik had het inderdaad bij Ineke ook al gezien.
Maar ik ben het ook met Hannie eens, de ondergrond was ook al mooi genoeg voor een omslag
Groet,
Joke
PS. ik ben blij dat de muis ontsnapt is ;-)

vilterietje zei

aart, gaat dat papiet niet kapot als je het boek steeds in je handen neemt? ik vind het wél een prachtig effect geven:)

Liesbeth Wessels zei

Ontzettend grappig. Lijkt me heel leuk om te doen. Die muis is natuurlijk gevlucht bij zo veel gekkigheid!! piep van liesbeth

Ineke zei

Mooi geworden Aart! Leuk werk hè?

Suus zei

Leuk effect Aart, je hebt de smaak te pakken. Jij blij dat de muis is vertrokken.

Catharina Maria zei

Of ik er al gauw aan ga beginnen weet ik nog niet maar wel dat ik je blog ga volgen , vind het geweldig wat je maakt !
groet ♥RINI♥