dinsdag 6 september 2011

Gewassen en gestreken.

Gisteren heb ik mijn verflap gewassen en gestreken. Het was de bedoeling om hem eerst te strijken, maar de lijm gooide roet in het eten, het bleef aan het keukenpapier vastplakken wat ik over de lap had gelegd.
P1030571.JPG
Toen heb ik maar een sopje gemaakt en de lap in het warme water laten glijden. Ik had verwacht dat de kinderlijm zou oplossen, maar dat deed het niet, het kwam wel een beetje los van de ondergrond. Met behulp van de nagel van mijn duim kon ik alle lijmresten van de stof pulken. Daarna heb ik de lap nog in lekker warm water met kleurfixatie gezet en goed geknepen in de stof. Na het uitwringen de lap nog even goed uitgeslagen op het balkon en laten drogen. Toen kon het leukste werk beginnen, het strijken. Ik ben wel tevreden over de verflap, wat de kinderlijm heeft gedaan en de coldwax is goed te zien. De coldwax  heeft de vage lijnen tussen het lijmspoor opgeleverd. Je kunt goed zien dat de ondergrond, waar de coldwax en de kinderlijm op zijn aangebracht, naar boven is gekomen. Nu moet de lap wachten op verdere verwerking, ik heb al een idee wat ik ermee wil gaan doen en er begint zelfs een naam boven te drijven.

6 opmerkingen:

Tilly zei

Deze is goed gelukt, ben benieuwd wat je hiervan gaat creeren.
groeten

vilterietje zei

mooie lap! bij deze kleuren komt bij mij ook een naam bovendrijven: carnaval ofwel vastelaovend alaaf:)

Hannie de Beer zei

Goed gelukt Aart! Wij krijgen zeker nog te zien wat je ervan gaat maken?

Shirley zei

Oi dat is een hele mooie lap geworden, spannend zo met die vage en minder vage lichte lijnen, maar wat een geprut met de lijm die loslaatangst had. Ja, in gedachten gaat zoiets altijd lekker makkelijk, in 1 ruk aftrekken.

Liesbeth Wessels zei

Mooi resultaat. Ik heb zelf het gevoel dat de cold wax meer werkt als je het met de knijpfles opbrengt en globaler werkt als je het met de kwast opbrengt.
Hoe heb je het hier gedaan ? groeten van liesbeth

Hennie zei

Het resultaat is erg mooi geworden Aart ! ! !
Groetjes Hennie.