zondag 18 september 2011

Er moest weer met verf gespeeld worden.

Het is de laatste dagen een beetje stil op mijn blog, er zijn andere dingen die mijn aandacht vragen. Voor vandaag heb ik weer een bericht!
P1030618.JPG
Afgelopen vrijdag kreeg ik een mail met de mededeling dat de quilts van de ATT bezorgd zouden worden bij het afhaal adres. Een telefoontje zorgde voor een afspraak. Gelijk maar een afspraak gemaakt met onze oude buurvrouw, die ook 5 jaar geleden is verhuisd, maar waar ik nog steeds niet langs was geweest. Ik kom langs haar nieuwe woning, dan is het wel erg raar om daar nu langs te lopen. Afgelopen donderdag had ik een bee, maar de gastvrouw was ziek geworden, de vraag aan mij, kunnen de anderen bij jou komen morgen? Nou dat kon wel, maar ik moest vroeg nog boodschappen doen om ze een lunch voor te kunnen zetten. Zo is het de afgelopen dagen wel meer het geval geweest, dat geeft niet, maar ik kom daardoor niet aan mezelf toe. Gistermorgen heb ik eerst maar eens aan mezelf gedacht en deze lappen in een potje gedaan met een soda-ash oplossing en daar 2 kleuren procion-MX verf aan toe gevoegd.
P1030619.JPG
Als ik het goed heb wordt dit parfait-verven genoemd, alleen doe je er dan nog meer lapjes boven op en nog meer andere kleuren verf. Deze 4 potjes laat ik een paar dagen staan voor ik ze ga spoelen en strijken. Ik denk dat ik de lappen voor een volgend project ga gebruiken, eerst maar eens kijken wat de resultaten zullen zijn. Het is altijd handig om een paar jampotten, of in dit geval groentepotten in huis te hebben. ja, je ziet het goed, we hebben al rode kool met appeltjes gegeten. Afgelopen donderdag bij de lunch met de bee zelfs al erwtensoep, ze waren er dol op!!!

6 opmerkingen:

Birgitte aka Bietje zei

Ik vind het altijd enorm spannend om te zien hoe dat verven zich uitpakt. Zelf verf ik niet, veel te bang dat ik er dan wéér een hobby bij heb. Het wordt tijd dat ik die grote pot met tijd eens vind.

vilterietje zei

leuk, die potjes met verflappen! voor mij gaat deze week het eerste verfavontuur beginnen en ik ben er stiknieuwsgierig naar. fijne zondag en tot.....:)

Hannie de Beer zei
Deze reactie is verwijderd door de auteur.
Hannie de Beer zei

Een leuk gezicht zo de potten met lapjes! En meestal is het resultaat heel goed. En je weet: Alles is altijd bruikbaar!

Shirley zei

Even tijd voor jezelf, heerlijk in verwachting van nieuwe lapjes, en net als met babies is het gewoon afwachten hoe ze er uit komen, mooi of lelijk. Oeh, lelijke babies bestaan echt, maar je hebt het er maar mee te doen dan. Lelijke lapjes kan je altijd nog een herkansing geven.

christina zei

ik had er wel eens van gehoord maar wist niet dat het zo simpel zou zijn.