woensdag 24 februari 2010

Quiltbee.

Gisteren was er een quiltbee bij mij thuis en wie van verre komt is meestal de eerste. Wij waren jarenlang een groepje van 5 mensen, maar 4 jaar geleden verhuisde 1 lid. Nu is verhuizen op zich geen probleem, als je maar in de omgeving blijft. Deze dame verhuisde naar Drenthe, dit is iets te ver. Maar zeker 1 keer per jaar gaan we naar Drenthe, het liefst met mooi weer, dan kunnen we heerlijk in de tuin zitten achter haar mooie boerderijtje in het rustige Drentse land. Deze keer kwam ze naar ons toe. Om 8.15 uur vertrok ze met de auto, om net na 10.00 uur bij ons aan de koffie te zitten. Natuurlijk had ze verschillende projecten meegenomen, waar ze op dit moment mee bezig is, wij lieten haar weer projecten zien. Voor de lunch had ik een grote pan kippensoep gekookt en er waren 3 soorten brood en diverse beleg. Fruit was de hekkensluiter en daarna konden weer door met onze werkjes.  Ik heb vandaag geen

steek uitgevoerd, maar hiernaast  heb ik de foto geplaatst van het project waar ik mee bezig ben. Dit is het hart van de quilt in wording, die uiteindelijk “Starlight dancer” genoemd zal worden. Ik heb de naam hier maar vast neergezet, want zo nu en dan weet ik niet meer welke naam ik nu weer heb verzonnen.
Om 16.30 uur vertrok iedereen weer huiswaarts en na opruimwerk en de stofzuiger door de tent, kon ik even uitpuffen, want je bent wel de hele tijd in touw. Over 4 weken is er weer een bee, maar dan niet bij mij. Dus dan kan ik de hele dag weer werken en wordt ik weer verzorgd. Eén van de dames had allerlei stoffen meegenomen die ze gekregen had, ze vond deze stoffen niet zo fris ruiken, dus had ze ze gewassen en gestreken. en toen we uit elkaar gingen was het allemaal verdeeld. Ik heb allemaal geruite stoffen van overhemden eruit gehaald. De overhemden van Henk en mij versnijd ik altijd als ik ze uit de roulatie heb genomen. de rugpanden zijn hier geschikt voor. Sinds enige tijd neemt een andere quiltvriendin ook overhemden mee voor mij van haar 2 schoonzoons. Ik denk dat ik daar nu wel een behoorlijke quilt van kan maken. Het zal wel een bonte quilt worden, maar dát vind ik nu juist een uitdaging.

Ik ben vanmorgen iets belangrijks vergeten en wel de uitslag van de Give-away. De naam voor het naamloze quilt is geworden “Moeders stapel”, Marriëtte is daarmee de winnares en ontvangt van mij een stapeltje rozenstofjes. Van Harte Gefeliciteerd Marriëtte. Het adres van haar weblog is: http://marriejetjesquiltjesenzo.web-log.nl .

3 opmerkingen:

sylvia zei

zo, jullie bee-en de hele dag: wat een leuke luxe!!!
mooie naam voor je quilt, trouwens!

Annelies zei

Via de web-log van Sylvia kom ik even op je blog kijken. Leuk verslag van jullie Bee bijeenkomst.

Suus zei

Wat heerlijk zo`n dag met z`n allen,wel druk ja maar heel gezellig als het zo lees. Ik heb je de sunshine Award toegekend, omdat je zulke mooie verhalen kunt schrijven, ( ik ben altijd wat kort van stof, ik denk tijd gebrek) en je quilts bewonder. Gr. Suze