maandag 22 maart 2010

Er gaan meer tulpen bloeien.

Paulien reageerde een paar dagen geleden, of ik foto's wilde plaatsen van de Tulip Tiles. Meestal reageer ik niet vlug op dingen die anderen van mij willen, maar hier wil ik even een uitzondering op maken. Ik ben nu
bezig met blok 2 en patroon 3 ligt al achter de snijmat, maar daar moet ik de mallen nog van tekenen op Freezerpaper en de stoffen uitzoeken. Deze tulpen worden in 3 paars tinten uitgewerkt. Rechts onderin ligt het carbonpapier al klaar om patroon 2 op de stof te tekenen. Dit carbonpapier is bedoeld voor gebruik op stof en geeft een hele licht grijze tekening op de stof.
Dit is het al eerder geplaatste eerste blok. Het moet alleen nog op maat gesneden worden. Dit heeft voorlopig geen hoge prioriteit, dus laat ik dat maar even achterwege. Op foto 1 kun je zien dat ik de stukjes freezerpaper achter de stof speld, want daar staan de letters op, dat scheelt een hoop zoeken en passen en meten. Ik knip de stukjes ruim uit en knip de naadtoeslap in tot de rand van het Freezerpaper. Daarna vouw ik de stukjes stof om en maak een vouw met mijn nagels. Als de flapjes stof zijn omgevouwen naai ik ze vast met een grote steek, dit doe ik met gewoon garen. Na het appliceren kan ik dan het garen loshalen. Bij appliceren is het de bedoeling dat de vouw niet te scherp is, dus nooit de stukjes stof strijken. Dit is omdat je met appliceren makkelijker in een ronde vouw steekt dan in een scherpe vouw. Op deze manier kun je makkelijker onzichtbare steekjes maken.
Paulien dit is het voorbeeld van deze Bom, kijk even op
http://katlovesquilts.blogspot.com. De eerste blokken zijn wel te bestellen, voor weinig. De rest moet nog komen.
Nu moet ik nog even wat recht zetten, om een echtelijke twist te voorkomen. Henk zat mijn bericht van gisteren te lezen en vond dat ik het cadeau wat ik van hem had gekregen had moeten vermelden. Dus hierbij: VAN MIJN LIEF HEB IK VOOR MIJN VERJAARDAG EQ6 GEKREGEN!!!!!!!!!! Ik hoop dat dit voldoende is, anders heb ik toch nog een groot probleem;-) Ik ben heel blij met EQ6, heb al 4 lessen gedaan in één van de twee boeken die ik erbij gekocht heb. Ik vind het wel moeilijk, omdat ik het systeem nog niet ken. Ik heb het al een paar weken in huis, ben het zelf wezen kopen. Ik wilde het gaan bestellen, maar er was voorraad aanwezig, dus dan is bestellen niet nodig. Ik hoop dat ik Paulien voldoende geholpen heb.

4 opmerkingen:

Klaske zei

Hoe kon je dat nou vergeten Aart!!!! EQ6, wat een super cadeau, staat ook op mijn verlanglijstje..Fijne dag!

pauline zei

Ik voel me vereerd dat je mijn verzoek zo snel hebt beantwoord, hahaha. Nee, zonder gekheid.....de tulpen worden erg mooi. Bij tijd en wijle krijg ik het applicatie-virus en dan moet er iets geappliceerd worden. Die tip van het NIET strijken van de mallen is nieuw voor mij. Eigenlijk heel logisch, maar in ieder geval bedankt dat je deze tip wilt delen. Strijk je dan ook niet het freezerpaper vast?
fijne dag nog.

Aart zei

Paulien, het freezerpaper strijk je vast op de stof en daarna ga je het patroon pas uitknippen en de naadtoeslag inknippen. Daarna vouw je de flapjes om en als je klaar bent rijg je de flapjes vast. Dan niet meer strijken. Bij het appliceren steek je iets onder de vorm in de stof en komt je boven in de vorm bij het gevouwen gedeelte. Als je dan de draad aantrekt, trekt de draad in de stof weg en laat een bijna onzichtbaar steekje achter.

Marion zei

Wat een mooi project deze tulpen!! Ik merk dat jij ook met genoeg projecten tegelijk bezig bent.
En het cadeau van je lief niet vermelden, dat is inderdaad niet zo mooi. Maar ik begrijp dat je het al een paar weken in huis had en ook nog zelf had gekocht. Misschien kwam het daardoor????
Succes met EQ6. Ik heb het programma al heel lang in mijn bezit (had eerder ook EQ4). Als je een en ander eenmaal door hebt, kan je ook daaraan verslaafd raken!!! Dan heb je wel een heleboel quilts op je pc, maar komt er weinig uit je handen. Dus pas op!!!