donderdag 11 maart 2010

voorbereidingen.

Gisteren met een lijstje bij de hand alles bij elkaar gezocht voor de regiodag, mijn rugzak is gevuld en staat klaar. Voor sommige dingen moet gezocht worden, zwart garen, zwart borduurgaren. Ik heb okergele borduurgaren als zwart verklaard, want ik had geen zwart meer.
Ik vind de werkjes vaak wel leuk, maar dan om in één van mijn mappen, om later misschien nog eens te gebruiken. Sommige werkjes zijn interessant genoeg om mee aan de slag te gaan. Deze quilt is zo’n voorbeeld, hij is uit 2007 en heet Squarkels, een samentrekking van Square en Cirkels. Square is makkelijk te zien, het zijn allemaal vierkanten, maar binnen de vierkanten heb ik delen van cirkels gequilt.
Squarkels is met de machine gemaakt en gequilt. Het patroon wat we kregen, was van 4 vierkanten met het geschakelde vierkant in het midden. Ik wilde 4 van deze patronen maken en deze met elkaar verbinden met nog zo’n schakel. Dit was even tekenen en het patroon aanpassen.
Voor vandaag is ons gevraagd een patroontje te maken, volgens een paperpiecing patroon. Had ik eergisteren niet theezakjespapier gekocht, een hele rol? Komt dat even goed uit. Dus heb ik maar even 2 blokken gemaakt, deze blokken worden ingezameld en zijn voor de Droomdekentjes van Jopie. Jopie voorlopig heb je nergens geen tijd meer voor. Ik vind het wel belangrijk om zo af en toe iets te maken voor een
goed doel, meestal doe ik dat voor stichting Verdanda, WWW.Verdanda.nl , ik heb hier al eerder over bericht. Nu is Jopie een keer aan de beurt, misschien maak ik er nog een stel en dan stuur ik ze op. Vanavond moet ik nog een mail krijgen wat mij zegt hoe laat ik op een af te spreken plek klaar moet staan of ik neem de trein naar degene waar ik mee mee rij. Vorig jaar gingen we met ons tweetjes, nu zijn we met 8 personen, dus nu 2 auto’s. Mocht u horen dat er tussen 9 uur en 9:30 uur een file staat in Hierden, dan kan dat kloppen. Onze 2 auto’s vormen die file niet, maar wat denk je als dat kleine mooie dorp overspoeld wordt met 100 dames.
Mocht u over enige tijd in het quiltnieuws lezen dat er zoveel dames en 1 heer aanwezig waren op de regiodag in Hierden, dan ben ik die ene heer.
We gaan er een leuke dag van maken en morgen leest u waarschijnlijk meer over deze dag.

2 opmerkingen:

Klaske zei

Heel veel plezier vandaag, Aart!

Margeeth zei

Zo Aart, nu laat ik ook eindelijk eens een reactie achter op jouw blog. Ik lees al een hele tijd mee, maar ben niet zo reageerderig. Ik hoop dat je veel plezier hebt gehad op de regiodag.