dinsdag 2 maart 2010

Mijn eerste quilt.

Het was de afgelopen tijd in blogland gebruikelijk om je eerste quilt te tonen. Hier is de mijne. Ik heb mijn eerste quiltervaringen opgedaan bij Ada de Ruiter, wij woonden destijds allebei in Maarssenbroek, ondertussen zijn we allebei verhuisd. http://www.quiltatelier-mariposa.nl/ is haar site, waar ze nog steeds cursussen aanbied. Mijn eerste quiltje is er
één met diverse blokken. Ik begon toen al met groen en blauw. Enige jaren geleden heb ik een cursus gegeven aan 3 collega’s en toen heb ik dit quiltje als voorbeeld gebruikt.
Van Ada leerden we om het patroon van een logcabin op ruitjespapier te tekenen en dat door middel van carbonpapier en een radeerwieltje op stof over te brengen. tegenwoordig doet niemand dat meer, maar als basis vind ik dit nog steeds een goede methode.
Na mijn eerste quiltje ben ik verder gegaan met logcabin patronen en van elk patroon maakte ik 4 blokken. om zo doende een klein quiltje over te houden. Deze quilt op de 2e foto vind ik eigenlijk nog steeds een sterk quilt, alhoewel ik hem nu anders zou maken. Let ook even op de banen in de rand. Wat ik toen niet echt deed was het quilten van de rand. Na het quilten in de ditch hield het bij mij toen op.
In dezelfde trand is ook dit quiltje ontstaan. Deze quiltjes hebben niet echt een naam gekregen van mij, dan alleen maar ‘log-cabinquilt’. Ze zijn allebei gemaakt in 1996, mijn eerste quilt is gemaakt in 1995. Gistermorgen was ik op zoek naar een lentequilt, ik deed een bak open en vond quiltjes die ik bijna vergeten was waar ze waren. Ik heb gelijk alles gefotografeerd, dus misschien binnenkort meer. Wat de variaties op logcabin betreft zeker.

1 opmerking:

Klaske zei

Fijn dat het is gelukt,Aart!