woensdag 10 maart 2010

Even naar Amsterdam.

Gisteren moest ik even langs de huisarts, ik kom er niet zo veel, veel te weinig volgens hem. Daarna de boodschappen en gelijk doorlopen naar het station. Henk had iets nodig, waarvoor ik naar Amsterdam moest. Omdat hij niet zo ver kan lopen, doe ik nu dit soort dingen erbij. Het was even plannen, wanneer ga ik even heen en weer. Gisteren dus, de zon zou schijnen, nou dat heb ik gezien, gevoeld, héérlijk. Gewoon even op de brug boven een gracht een sigaret roken in de zon. Hadden we vorige week niet gedacht. Als mensen mij vragen wat voor werk ik doe, hangt het van de mensen af wat ik zeg. Is het zo’n omhoog gevallen stijlsnellejongen, dan antwoord ik dat ik Food and beveragemanager ben. Vraagt iemand het die down to earth is, dan zeg ik gewoon dat ik huisman ben. Maar ik kan toch niet naar Amsterdam gaan zonder even bij Merel van Birdblocks binnen te wandelen.
Kijk eens wat ik gevonden heb? Zou ik zin in de zon hebben gehad? Ik denk het wel. Tegenwoordig koop ik hoofdzakelijk felle stoffen. Het is leuk te merken dat mensen weten dat ik een blog heb, bij birdblocks kreeg ik dat gelijk te horen. En wat mij ook werd verteld, dat ik grote verhalen schrijf. Dus sorry, ik kan me er vandaag niet met een jantje van leiden vanaf maken. Het blauwe op de foto is een opberg etui voor een snijmes, leek mij perfect wanneer ik mijn snijmes mee moet nemen. Donderdag heb ik mijn snijmes veilig bij me als ik naar de regiodag ga in Hierden. Ook heb ik een rol foundation paper mee genomen, de linker stofjes is een pakketje van 6 stoffen met de afmeting van 15 x 110 cm. De rechter stofjes zijn fat quarters. Vreemd dat ik oranje heb gekocht, want aankomende zomer begint het oranje geweld weer toe te slaan. Ik heb zo’n hekel aan voetbal en zeker met EK’s en WK’s, dat ik dan zelfs geen sinaasappels, mandarijnen en wortelen koop. Volgens mijn lief gaat dit te ver, ooit werkte ik als uitzendkracht op een kantoor, alles was oranje, alles was versierd en iedereen begon zich steeds vreemder te gedragen, dat ik me in het zwart ben gaan kleden.
Maar nu heb ik oranje stofjes gekocht. Ik zal ze aankomende zomer maar even uit het zicht leggen!

4 opmerkingen:

Klaske zei

Dat vond ik ook altijd zo heerlijk, in het zonnetje achter in de tuin even 1 roken, maar ja ik ben vorig jaar gestopt.Maar je hebt mooie fleurige lapjes gekocht bij Merel! Borrelt er al iets in je hoofd wat je er mee gaat doen?
Veel plezier morgen met de regiodag!

billibeer zei

Ik zou er ook als een blok voor gevallen zijn!Ze zijn prachtig.
Lekker he,dat zonnetje,ik geniet daar ook zo van.
Marrie-Jette.

sylvia zei

vrolijke lapjes??
moest je ook niet even naar de buren, hebben ze ook van die heeeeeeeeele mooie stoffen.......mmm.
ja, en dat zonnetje: laat maar komen!!!

Unknown zei

"Even" naar Amsterdam, wat lijkt me dat heerlijk!De laatste keer dat ik in Amsterdam was, toen was ik 22!...lang geleden....
groetjes Berbel