woensdag 3 maart 2010

scrapquiltje.

Gisteren werd er op http://quilten-technieken.startpagina.nl/  een vraag gesteld over hexagonmallen en hoe je te werk ging. Ik ben een paar jaar geleden begonnen met driehoekjes. De bedoeling was om mijn restjesstapel wat kleiner te maken, nou dan moet je een hele grote maken, het is mij niet echt gelukt. Maar ik heb nu wel een leuke top. Ik
heb nu een zeshoek klaar met verschillende kleurgroepen  bij elkaar. Er zitten 2 sterren in, een rode en een gele. Toen ik deze gisteren weer tegen kwam kreeg ik wel weer een idee hoe er mee door te gaan. De driehoeken zijn gemaakt met een malletje van paternoplaat. Achterop de stof teken ik deze met een potlood en zet 2 driehoekjes vast met kleine speldjes en naai op het lijntje de driehoekjes aan elkaar. De basis van elk driehoekje is 3 centimeter. Hoe kom ik aan de driehoeken, teken je die? Nee, ik heb 2 programma’s tot mijn beschikking waar ik een pagina kan printen, welke maat driehoek, zeshoek, vijfhoek ik ook wil. De maat kun je instellen en de printer doet de rest. Ik knip dan de vorm uit die ik wil hebben, dit doe ik ruim. Daarna plak ik de vorm met behulp van een plakstift op de paternoplaat. Als dat gedaan is dan snij ik de vorm uit met liniaal en snijmes. Gaat er iets fout met snijden, dan is een nieuwe mal zo gemaakt. De 2 programma’s die ik gebruik zijn te downloaden van internet. http://incompetech.com/ , ‘klik’ even door naar Graph/gridpaper.
De volgende is http://evchens.de/ , zij hebben allerlei mallen of het nu drie-,vijf- of zeshoeken moeten zijn. Dit is een leuke site, waar ook foto’s van quilts zijn te vinden, de taal is Duits. Ik hoop dat jullie er wat aan hebben, quilting is sharing! Een aantal dagen hebt u niet kunnen reageren op een bericht, nu is dat verholpen, dus u kunt uw hart weer luchten.

4 opmerkingen:

Suus zei

Die ziet er erg leuk uit.

Gerry zei

Dat is mooi, Aart. Door jouw prachtige kleurencombinaties (deze en ook de mysteriequilt) krijg ik helemaal zin om ook iets met meer kleur te gaan maken.
Ik volg je blog met veel belangstelling.
Groet,
Gerry

sylvia zei

wow, prachtig!!!

Ronel zei

Super vrolijk kleurjtes, Aart. Daar knap ik echt van op!!