maandag 26 juli 2010

Computercrash.

Zat ik net zaterdagmiddag mijn bericht te schrijven crashte mijn laptop. Er waren die dag al heel wat werkzaamheden gedaan door Henk, maar toen ging het helemaal mis, kon geen foto’s meer plaatsen in de tekst. Zondagmorgen zijn de herstelwerkzaamheden door Henk opgestart. Dank je wel, Henk!! Dus nu het bericht maar weer schrijven, wat voor gisteren bedoeld was.
P1020340.JPG
Ik heb nu 5 sterren klaar, er zijn er weer meer in de maak, wat moet je anders als je laptop gemaakt wordt. Ik weet ondertussen welke stof ik tussen de sterren ga zetten. Er is iemand die vindt dit patroon een beetje te makkelijk voor mij, maar gewoon eens wat makkelijks om met de hand op de bank te maken is ook wel weer eens lekker. Omdat mijn Bernina afgelopen week een onderhoudsbeurt heeft gehad, kan ik weer eens wat tops opspannen en onder de naald leggen. Ik heb nog een week om de voorbereidingen voor de Bee bij Ada af te ronden. Ik heb in Veghel Vliesofix gekocht, dus nu kunnen er rondjes en vierkantjes en wat al dies meer zij gestreken worden op Vliesofix. Ik moet daar nog mijn stoffen voor uitzoeken en vooral even in mijn zakken met resten duiken. Ik weet nu wat de plannen zijn, Jos had donderdag een kaartje bij haar, volgens mij een kaartje wat te koop was bij het Quiltersgilde, ik heb daar een foto van gemaakt, zodat ik kan bepalen hoe en wat.
P1020333.JPG
Dit is het kaartje en zo te zien wordt het heerlijk spelen met kleuren, zowel van de stoffen als ook van de garens. De vierkantjes en rondjes worden op de ondergrond vast gezet met mooie steken en daar passen ook wel mooie garens bij. Zowel van kleur verlopende als effen. Zoals ik al eerder heb bericht heb ik 16 blokken voorbereid en het gaat een quilt worden. De meisjes van onze Bee zullen er denk ik wel tassen van gaan maken. Maar ik zie me zelf niet lopen met zo’n tas. Wat ik ook nog moet doen, zijn spoeltjes vullen met garen voor de achterkant, dan kan ik lekker doorgaan volgende maandag, als we naar Drenthe gaan. Even tussendoor, Ik heb jullie allemaal wel gemist tijdens de crash, het is het gevoel van afgesneden te zijn. Dus ik was blij toen ik me weer aan kon koppelen. Het eerste wat ik deed was de blogs lezen die ik nog niet had gelezen. Ik wil jullie niet onthouden de garens die ik in Veghel heb gekocht, deze verlopen ook van kleur en zijn glimmend. Ze liggen hier wel mooi uitgestald op de vloer, maar hoe ze
P1020341.JPG
er in het echt uitzien, dat is op de stof, is nu nog een vraag. In de winkel in Veghel hadden ze geen voorbeeld lapjes, het is nu een gok. Dat vindt ik het mooie van deze hobby, het kan goed gaan en het kan verkeerd gaan, maar van het verkeerde leer je en gebruik je weer in volgende projecten. Het is net als het leven, vallen en opstaan.

4 opmerkingen:

sylvia zei

ah, daarom was er geen berichtje gister!!
gelukkig ben je weer in de lucht!
leuk he, die quilt van het kaartje: helemaal los met stof en steekjes en garen!!
ik vind het erg leuk om met die verloopgarens te werken, al vind ik wel dat je moet oppassen dat het niet al te bont wordt.....maar dat is ook een kwestie van smaak natuurlijk!
bai de wee, naar hoeveel bee's ga jij eigenlijk???............;)

Nienke zei

Bij Marjon leerden we om altijd van een snipper reststof en rest volumevlies, een stekenproef met naaigaren te maken. Je kunt dan gelijk de draadspanning controleren en kijken of de gemeleerde draad wel het gewenste effect heeft. Het vraagt wel om discipline (net als een stekenproef bij breien) maar het voorkomt ook dat je door een verkeerde keuze je eerdere werk ruïneert. Prachtige garens trouwens!

Anoniem zei

Dat was raar gisteren...Pc aanzetten en Aart was er niet, maar gelukkig is het weer opgelost.
Ik heb diezelfde garens ook en ik vind ze prachtig!! Persoonlijk vind ik ze niet te druk omdat het per klosje toch maar 2 kleuren zijn of soms 3.
Groet, Ineke

yvon zei

De rondjes op het kaartje doen me denken aan "exporiment" een cursus van Wil Fritsma. Heel aparte manieren om met stof te werken. Elke cursus bestaat uit het maken van een aantal blokken op een heel speciale manier. Inmiddels heeft ze al 5 verschillende experiment cursussen. Dit is geloof ik uit de eerste. Heel mooi. En leuk om zo met stof te spelen.