donderdag 29 juli 2010

Hij kon het lonken niet weerstaan.

De blokken voor maandag kon ik weer eens niet laten liggen, de eerste had ik gisteren al onder de naaimachine gelegd, nu zijn er nog 4 bewerkt met allerlei siersteken. Mijn Bernina heeft er 160, dus keuze genoeg en dan kan ik de zigzag steek nog variëren in lengte en breedte. Met al mijn garens is
P1020346.JPG
dat dus lekker spelen, heb ik ook flink zitten doen, nog 11 blokken te gaan. Er gaat natuurlijk wel veel tijd in zitten, maar waar niet in! Op de eerste foto van het bericht van gisteren is een blokjes patroon te zien, dat is ook één van de siersteken. Op mijn voetje staat aan de voorkant in het midden een streepje en die moet je in de gaten houden terwijl je bezig bent. Ik heb ondertransport, maar je kunt het blokje vasthouden tijdens het naaien en alle kanten op bewegen, dus een bochtje draaien is goed te doen. Nu moeten deze blokken nog doormidden gesneden worden 2 aan 2, dan moeten de helften uitgewisseld worden en met een brede zigzag worden ze dan samengevoegd. Ik hoop dat jullie het begrijpen, zo niet, maandag avond schrijf ik na afloop hier zeker wel een bericht over, dus dinsdagmorgen met een kop koffie kunnen jullie jezelf weer wakker lezen. Ik laat nu blok 2 t/m 5 zien, maandag moet ik beslissen welke blokken ik hoe doorsnij en dan als alle blokken gedeeld en aan elkaar gezigzagd zijn, moet ik de uiteindelijke plaatsing beslissen. Sommige steken zijn hier niet geschikt voor, op het blokje met het bloemmotief, of de zon, wilde ik een bladmotief naaien, door de draaiingen kwam dat niet mooi uit. Ik ben er toen met een zigzag overheen gegaan, met een Valdani garen. Deze garens zijn handgeverfd en zijn bijzonder mooi.
P1020347.JPG
Deze Valdani-garens hebben ook zulke leuke namen, zoals Sun kissed, Deep waters, jewels of Blue Clouds. Het zijn net kleine gedichtjes. Net als alle garens hebben ze ook nummers, maar de namen vind ik het leukste. Bij het rechterblok van de foto hiernaast ging iets fout met het strijken van de vormen, de goudenrand was iets verschoven, wat mij leerde dat ik bakpapier over de blokken moet leggen bij het vaststrijken, toen heb ik het zilverkleurige net-stof erop gelegd en ook vastgenaaid. Daarvoor heb ik ook een siersteek gebruikt, die zie je niet of nauwelijks, maar nu zit het wel goed vast. Ook heb ik 2 vormen die in de stof zitten met siersteken verrijkt, kijk naar het rechterblok op de bovenste foto. Wie weet of ik vandaag nog achter de naaimachine kan zitten, Henk is vandaag jarig en samen zijn we vanaf morgen 100! Hij werkt gewoon, viert zijn verjaardag ook niet, iedereen in de familie is op vakantie. Al zou hij het vieren, de kans dat we samen zitten te wachten en dat er niemand komt is groot. Je zou maar blijven zitten met een grote doos gebak. Natuurlijk zorg ik er wel voor dat hij zich jarig voelt, we zullen vanavond wel ergens een vorkje gaan prikken en de bakker zal vanmorgen nog wel ergens een gebakje kunnen vinden. Jammer genoeg kan zijn moeder niet meer komen, het kost haar te veel kracht, maar dan gaan wij binnenkort wel bij haar langs.
Nog even een mededeling van huishoudelijke aard, ik heb gisteren de woordverificatie in moeten stellen. De laatste week had ik al bij andere bloggers gelezen dat er spam wordt verspreidt via de reacties, ik had er gisteren één, vandaar de woordverificatie, jammer dat dit moet. Ik hoop dat dit voor jullie geen nadelen geeft, na het invullen van de letters kun je gewoon verder gaan. Niet op enter drukken of andere buttons. Fijne dag!!

9 opmerkingen:

Else zei

Hey Aart ik heb effies bij gelezen wat ben jij toch heerlijk druk! Mooie projekten heb je onder handen. En uuhh voor ik het vergeet GEFELICITEERD met Henk, fijne dag groetjes Else

vilterietje zei

Een héél fijne verjaardag samen! Laat het gebak smaken en maak er wat moois van.
Groetjes en tot....
Riet

sylvia zei

tis een feest: ja, de jarige Henk, maar daarvoor had ik je al prive gemaild, maar ook je blokken!!
lekker he, steekje uitzoeken, klosje garen erbij.........
ik strijk heel veel patchwork onder bakpapier, voor de zekerheid!!!
gezellige dag, groetjes
ps ik heb nog geen spam gehad op mijn blog, ben benieuwd of ik ook nog aan de beurt kom......:(

christina zei

Bij de bovenste rechter blok vind ik het vooral mooi dat je ook 2 bladen die in het stof zitten hebt gequilt. Dat soort voor een goede samenhang. Persoonlijk houd ik er niet van om zo'n rechthoek bij rondingen te gebruiken, maar dat is persoonlijk.
Het kost enorm veel tijd om al die decoratiesteken te gebruiken he. Die blokjes zijn erg mooi geworden.

Marion zei

Van harte gefeliciteerd met de verjaardag van Henk. Geniet ervan!
Je blokjes vind ik eigenlijk veel te mooi om nog eens door te gaan snijden, maar ik vertrouw erop dat het resultaat nog mooier zal zijn. Ben heel benieuwd.....
Groetjes, Marion

Kitty zei

Dag Aart, elke dag lees ik even je berichten...ik geniet van alles wat je maakt en vooral wat je erover vertelt. proficiat met henk, maak er een leuke dag/avond van,
kittymol.web-log.nl

Webredactie zei

Feestelijke blokjes op een feestelijke dag, gefeliciteerd! Ben heel benieuwd naar het resultaat, snijden in zulke mooie blokjes...brrr. Maar het zal goed komen!

Anoniem zei

Van harte!! Ik hoop dat jullie samen ook nog eens 200 worden.
Ik zie dat je de stof eerst al op een ondergrond hebt genaaid, is dat voor de stevigheid of zo?
Groet, Ineke

Margeeth zei

Och ja, de woordverificatie. Een extra handeling, maar helaas toch nodig. Ik heb het ook al een tijdje ingesteld op mijn blog, nadat er berichten op verschenen van van die internetoplichtersbendes (je weet wel, I am mister so and so, prime minister of the nationalbank of huppeldepup country and you have an inheritance of fifty quadrilion dollars waiting for you if you only just pay us the very minor fee of ten thousand american dollars to cover the costs).