dinsdag 13 juli 2010

lijntekeningen.

Gistermorgen wist ik nog niet wat de dag me zou brengen, ik ben eens gaan kijken wat ik nu ter hand kan nemen. Gevonden heb ik het, maar waar
P1020179.JPG
zijn de mallen nu gebleven? Tot nu toe heb ik die nog niet gevonden, straks maar weer verder zoeken, wat het huis verliest zal het huis ook weer brengen, zei mijn oma zaliger altijd. Maar toen kwam er een reactie van Nienke , Zie Verfvirus,en de mails vlogen heen en weer. Nienke werd geïnspireerd door deze foto en heeft er een lijntekening van gemaakt, die ze mij mailde. Met Photoshop zijn deze te maken, ik heb aan Henk gevraagd of wij dat programma ook hadden, maar wij hebben Coral draw, dus daar moet ik maar eens mee gaan spelen, als dat van hem mag. Dat er leuke dingen kunnen gebeuren als je met foto’s aan de slag gaat staat wel vast. Het patroon van dit prieel is niet zo moeilijk te tekenen, je moet cirkels tekenen op diverse afstanden van elkaar en de graden op de cirkels afzetten. Deze lijnen verbinden en de hartjes ertussen tekenen. Dit is in het kort hoe je zo’n patroon kan tekenen. Je moet alleen goed in de gaten houden waar je de hartjes tekent, soms lopen ze gelijk, ze kunnen ook verspringend getekend worden. Die afwisseling zorgt voor een patroon als dit. Kijk maar eens goed naar de foto, dan zal je zien wat ik bedoel. Als ik me hier in verdiep, dan komen er zoveel ideeën los, dat ik niet weet waar het eind is. Maar ik ben niet verplicht om alle ideeën te gebruiken, dat scheelt weer.
Prieel4 (1).jpg
Zo kan je de foto in zwart/wit gebruiken en daar kan je een print voor een stof van maken, of met smalle bandjes appliqueren over een andere top heen. Verzin maar wat, laat je maar inspireren. Het omgekeerde is ook mogelijk, een zwarte achtergrond en witte lijnen. De volgende foto laat dat zien. Zo heeft Nienke het ook gedaan met de foto van de ingekraste namen in de kale kaktus stammen. Die vind ik mooier dan de foto. Kijk eens naar deze twee foto’s, ze zijn van dezelfde oorsprong, maar ze zijn toch anders. Natuurlijk kun je dit ook met kleuren doen, maar zwart/wit geeft meer kontrast, om duidelijk te kunen kijken. Ik hoop dat mijn ogen altijd goed blijven, want wat moet je zonder. Misschien kan het Linda Roberts uit Australië dit inspireren, misschien reageerd ze wel, zij ontwerpt stoffen en werkt met diverse prints. Dus al met al ben ik gisteren met andere dingen bezig geweest dan ik gedacht had, ondertussen moest ik ook de balkondeur gaan sluiten, omdat de lucht donker begon te worden, ik was net op tijd, want daarna kwam het loodrecht naar beneden. Maar hier was het lang niet zo erg als elders in Nederland.
Prieel3.jpg

7 opmerkingen:

Linda Robertus zei

Ja ja, hier ben ik al! ;-) Ik dacht inderdaad direct aan stof ontwerpen mbv deze tekening; op deze site kun je dat heel makkelijk doen: http://www.spoonflower.com/
Probeer maar eens, is echt heel leuk!
Groetjes uit Brisy, waar het vandaag ook heerlijk warm en zonnig is (23 graden, en dat midden in de winter!).

Nienke zei

Ik vind het een prachtige foto Aart! Ik heb ooit geprobeerd om zo´n foto onder de eiffeltoren te maken... iets te ambitieus natuurlijk wegens gebrek aan bereik ;-). Ik ga er zeker mee aan de slag door de foto op te blazen via Photoshop, over te trekken op vliesofix en op donkere stof te strijken en uit te knippen. Erg leuk dat je af en toe ook mooie foto´s zoals deze op je blog plaatst!

Anoniem zei

Tja ook ik vind de foto prachtig.Heb ooit eens ,een hele eenvoudige hoor,foto van een kunstwerk aan het plafond verwerkt in een quiltje.Wel heel leuk om te doen.Ik zou ook wel een plaatje van een opgeblazen prieel willen hebben.Goed idee van Nienke.De foto van de caktus mag er anders ook zijn al wist ik eerst niet wat het voorstelde...
Marrie-Jette.

Marion zei

Schitterende foto, hier kan je een geweldig mooie zeefdruk van (laten) maken en zo meerdere keren op stof af te drukken......bedankt voor de inspiratie.

JOS zei

Ik vraag me dan altijd af of je dat zo maar mag; bijvoorbeeld stof hiervan printen ? Het ontwerp is toch van iemand anders !?
Succes allemaal; ik ben nog te druk met mijn vogeltjes. Ik ben heel benieuwd naar de resultaten van al jullie werk want het lijkt me prachtig !
JOS.

Webredactie zei

Het copyright van de foto ligt bij Aart maar hij heeft het ruimhartig vrijgegeven voor hergebruik. Het copyright van het ijzeren smeedwerk-patroon, is alleen relevant als je er weer een ijzeren prieel van zou maken, niet als je er iets anders mee doet, dan kan het als inspiratiebron werken. Overigens vind ik het altijd wel gepast om de maker van foto of prieel te noemen als inspiratiebron. Net zoals je ´naar klimt´ verwijst. Ere wie ere toekomt nietwaar.

Hannie de Beer zei

Heel inspirerend die foto Aart! Je hebt al enkele mogelijkheden genoemd,maar ongetwijfeld komt er iets mooie's uit!

Leuk je reactie op mijn blog.Ik heb meteen naar je quiltje gekeken. Was wel even zoeken! Maar dan ook de moeite waard. Heel goed die verwerking met vlizofix, en het metaaldraad. Een spiraal maken blijf ik altijd moeilijk vinden. Maar jou is het goed gelukt.
Succes met de verwerking van de prieel foto!