woensdag 28 juli 2010

Ik hoop dat ik klaar ben met mijn voorbereidingen.

Dat zijn dan de voorbereidingen voor de Bee van maandag. Ik zit in 2 bee’s, de ene is een groep van 5 personen, waaronder ik, iedereen komt uit Arnhem en we komen om de 4 weken bij elkaar. Het andere groepje komt uit verschillende plaatsen en we zijn met ons vieren. Eén van ons groepje is
P1020344.JPG
een paar jaar geleden verhuisd naar Drenthe en zo af en toe vind ze het leuk om ons weer te zien, wij ook om haar weer te zien. Nu heeft zij, Ada, gevraagd of we niet iets gezamenlijks kunnen doen, daar is dit uitgekomen, omdat Ada een tas had gemaakt met dit patroon. Iedereen vond de tas zo mooi, dus dan is het plan zo gemaakt. Nu gaan we maandag met een auto vol naar Drenthe, 4 personen en 4 naaimachines. Dus mensen in Drenthe kijk uit, we naaien alles aan elkaar!! Ik ben gisteren bezig geweest met stofjes uitzoeken voor dit project, stof op vliesofix gestreken, vormen getekend en geknipt. Ik kon het niet laten om er één te maken. Omdat ik de stekenproef had gemaakt kon ik nu heel makkelijk uitzoeken welk garen ik wilde gebruiken. Van Jos kreeg ik net een mail met de vraag of dat echt nodig was, want je kon aan de garenklos toch ook wel zien welke kleuren het garen had. Nou dat valt vies tegen, na de stekenproef kom je er pas achter welke kleuren er in het garen zitten. Ik zal het haar maandag laten zien. Met het uitzoeken, strijken en vooral het knippen en bepalen waar wat moet, ben ik toch de hele middag bezig geweest. Sommige ondergrondstoffen zijn zo mooi, dat het moeilijk werd er ander stof op te gebruiken. Ik heb nog stof over dus dat gaat maandag mee, voor het geval er toch nog wat veranderd moet worden. Alle geknipte vormen zitten nu met spelden op de ondergrond gespeld, dan kan ik na het strijken maandag gelijk aan het werk met het leukste werk.
P1020345.JPG
Hiernaast heb ik ze allemaal even naast elkaar op de vloer gelegd, zo blijft het niet hoor! Elk blokje wordt nog een keer doorgesneden en één deel wordt gewisseld met een helft van een ander blok. Met een brede zigzag worden die 2 delen aan elkaar gemaakt. Dit idee is van Wil Fritsma, die er ook cursussen over geeft, google maar eens op haar naam en je vindt van alles. Ik ben in ieder geval van de straat geweest, van mij heeft niemand last gehad. Ook kan ik nu mijn fantasie steken die op de naaimachine zitten weer eens goed gebruiken. Het blokpatroon wat ik op het blokje van de eerste foto gebruikt heb, vindt ik fantastisch en zien jullie de pijlen bij het groene rondje, half weggescholen achter de blauwe krans? Dat blauwe stofje is geknipt uit een met indigo geverfde lap , waarbij je een punt omhoog trekt en vast zet met naald en draad en dan samenbind. Dit stofje heb ik ooit gekocht en ik kan blijven wassen, maar de stof geeft nog altijd kleur af. Ik ben niet bang om deze stof nu te gebruiken, want het is niet de bedoeling dit geheel te gaan wassen. Morgen misschien meer.

8 opmerkingen:

vilterietje zei

Ha Aart!
Na de eerste alinea ben ik de draad al kwijt, maar dat let me niet om door te lezen. Het wordt echt een bonte tas en ik ben benieuwd naar het resultaat.
Groetjes, succes en tot...
Riet

sylvia zei

leuk, die bonte stoet!!!
blijven de lapjes zo twee aan twee liggen of ga je ze nog mixen?
ik vind de blokjes steek ook leuk, maar die takjes steek eigenlijk nog leuker: dat is mijn favoriet.
je bent wel keihard aan het werk, de laatste tijd!!!!

christina zei

ziet er spannend uit

christina zei

ziet er nu al spannend uit

Anoniem zei

Aart, wat een ijver en wat ben je weer komisch!! Wist je niet dat Drente al aan elkaar genaaid is? Kijk maar op de kaart.
Groet, Ineke

Anoniem zei

Ziet er erg leuk uit Aart.Ik kan me voorstellen dat jij niet met zo een tas gaat lopen en er iets anders vn maakt.Maar je laat de tas toch wel zien he?Ik ben dol op tassen.Ben erg benieuwd.
Marrie-jette.

Birgitte aka Bietje zei

Net als Riet was ik de draad van het verhaal snel kwijt, maar de aanhouder wint, dus nog maar eens van voren af aan beginnen.
De steek in de eerste foto vind ik er grappig, is dat een normale zigzagsteek? Hoe krijg je die dan verspringend? Of is dat een aparte steek?
En in de onderste foto vind ik de stofjes (zijn er 2 naast elkaar) waar een 3 in zit heel leuk. Eigenlijk is het geen drie maar krullen, maar het lijkt een drie.

Anoniem zei

Enne...bedankt voor de tip van Wil Fritsma. Zoiets spreekt me heel erg aan.Ga je mischien wel naapen.
Ineke