donderdag 22 juli 2010

Een bewogen dag.

Ja, dat was het wel, hoe zouden de lapjes uit die zakjes komen? Ik begon met 2 emmers, 1 teiltje en de gootsteen te vullen met een laagje water van zo’n 10 centimeter. 4 Zakjes halen van het achterbalkon, zakjes openen en het stofje in 1 van die waterbakken laten zakken. Die hebben zo’n 15 minuten in het koude water liggen dobberen, ik werd jaloers op die lappen, want ik stond erbij te zweten. Na die 15 minuten de bakken leeggegoten en de lapjes onder de koude waterstraal uitgewrongen. Toen konden ze op het wasrekje op het achterbalkon om te drogen, het was er perfect weer voor, want er stond een lekker windje, dus snel droog. Tegen de middag waren de laatste aan de beurt, want tussendoor moest er toch nog even boodschappen gedaan worden en er moest natuurlijk ook worden geluncht. Als ik de lapjes op het rekje hing, zag ik voor het eerst het resultaat, ik was zeer verrast.
P1020321.JPG
De lapjes die geverfd waren met één kleur waren mooi, ze zijn gelukkig niet egaal van kleur, maar gewolkt. Maar de lapjes waar ik trucjes mee had uitgehaald zorgden voor een heerlijke spanning. Hiernaast het lapje in de shibori techniek, die ik om een lege wijnfles had gewrongen, vond ik erg mooi. Ik was bang dat de verf niet zo ver door zou dringen, er zaten toch een paar lagen om die fles. Maar gelukkig is dit wel gebeurt. Ik zal een paar stukken pvc pijp moeten kopen bij de bouwmarkt. De fles had ik in een pedaalemmer zak gezet en de bovenkant van de pedaalemmerzak had ik in de hals van de fles gestopt. Wat het ook goed heeft gedaan is het lapje wat ik in driehoeken had gevouwen met op de zijkanten wasknijpers.  En wat dachten jullie van de gedraaide lapjes, die zijn ook mooi geworden. Ik heb wel ondervonden dat 8 milliliter verfstof genoeg is voor de lapjes en ik ben blij dat ik ook nog 5 milliliter water met soda-ash en zout had toegevoegd. Gelukkig heb ik alle werkzaamheden met huishoud handschoenen aan gedaan, want anders waren mijn handen gekleurd geweest.
P1020326.JPG
Dit is het lapje wat in driehoeken was gevouwen met de wasknijpers. Hier zijn een paar kleuren verf gebruikt, vraag me niet welke en hoeveel. Ik ben eigenlijk niet iemand die elke keer dezelfde lappen wil, maar voor een kleurencirkel zal dat noodzakelijk zijn. Ook hebben de lappen niet dezelfde afmetingen, dat doe ik de volgende keer wel. De reactie van Daniëlle vond ik wel leuk, zeker omdat ik de keuken na al dat gespetter wel even een beurtje moest geven. Er is ook nog een stukje muur met verfspetters, dus daar moet binnenkort nog even een rollertje overheen. Henk werkte gisteren thuis, dan roept hij weleens dat hij gaat roken, dat betekend dan of ik mee ga. We zaten zo eens rond te kijken en vonden dat de toppen van de daken aan de overkant niet mooi recht liepen. Toen we beter keken bleek dat de loodslabben, die moeten voorkomen dat er regenwater naar binnen loopt, omhoog gekruld was. Dit was vorige week gebeurt met die hevige storm die toen uit het zuiden kwam opzetten. ik heb er een foto van gemaakt en ben even naar het uitzendbureau en het hotel gelopen om dat te melden. Zij waren me zeer erkentelijk! Toen ik weer thuis kwam had de buurvrouw een pakje voor me aangenomen van de postbode, een pakje uit Parijs. Een tijd geleden vroeg Will me of ik wat zijde wilde hebben die ze wilde opruimen.
P1020328.JPG
Nou dat wilde ik wel, nu lag het in een pakje voor me. Ik ben er erg blij mee en ik denk zelfs dat deze zijde weleens geverfd kan worden. Dank je wel Will!!
Het lapje hiernaast is eerst in de lengte 2 x opgevouwen en daarna in driehoeken gevouwen, je ziet dat de stof in het hart niet zoveel verf heeft gekregen, maar ik vind hem helemaal te gek! Ik kan niet alle foto’s hier plaatsen, dus als jullie ze willen zien moeten jullie even naar mijn Picasa album gaan, hier is het adres Foto's stofverven.

12 opmerkingen:

Birgitte aka Bietje zei

Wat zijn die lapjes gaaf geworden. De groene (de tweede foto) is mijn favoriet.
Wat ga je met deze lapjes doen, want ik vind het kunstwerkjes op zich. Jammer om ze te verknippen want dan zie je het patroon van de verf niet meer.

Birgitte aka Bietje zei

Kan het trouwens zijn dat ik dit bericht en de foto's gisteravond al gezien heb? Ik had vanmorgen echt zo'n dejavue gevoel.

Suus zei

Het zijn echt kunstwerken geworden.

Digna zei

Hoi Aart,

Wat een prachtig resultaat! Die vierkantjes vind ik het leukst, de kleuren vind ik ook schitterend! Ik ben benieuwd wat je dáár nou weer van gaat maken; dat zullen we t.z.t. wel te zien krijgen, denk ik. Leuk hoor!

Groeten van Digna

martine zei

Leuk werk he.
Zo verfden mijn kinderen vroeger hun witte T shirts.

Anoniem zei

Aart , wat een prachtige resultaten heb je behaald met de verschillende technieken. Het onderste lapje is echt helemaal geweldig, prachtig, die verzadiging aan de onderkant en het verloop naar boven toe ...caleidoscoopquiltje?

Altijd weer leuk even op je blog te kijken. Jij ook bedankt voor je visite gisteren :-)

sylvia zei

wow, wat een mooie lappen zijn dat geworden! ben heel benieuwd wat je ermee gaat doen, dit roept om iets speciaals!!
onderneming geslaagd, kunnen we wel zeggen....;)

Anoniem zei

Wow, super!! Zo af en toe probeer ik het ook, aangestoken door Nienke, niks afmeten gewoon doen en de verrassing is groot! Zonde om te versnijden het is al een kunstwerk op zich. Ben benieuwd wat je er mee gaat doen.
Groet, Ineke

Ellen zei

Wat een prachtig resultaat ,weet je al wat je er van gaat maken???

geni zei

Mooie, inspirerende lappen!

Corryna zei

Dit zijn prachtige lappen. Daar kun je hele mooie dingen mee maken. Fijn hoor om dit in je eigen voorraad te kunnen hebben tot het moment dat je er mee aan slag gaat.

Margeeth zei

Wat een schitterende lappen heb je geverfd, Aart, ik word er helemaal jaloers van....