zaterdag 31 juli 2010

Nog 3 te gaan.

Laat ik eerst even, ook namens Henk, iedereen bedanken voor de felicitaties vanwege zijn verjaardag. We zijn ‘s avonds heerlijk uit eten geweest, hij had wel overwogen om vrij te nemen, maar de werkzaamheden op zijn werk lieten dat niet toe, het is erg druk.
P1020352.JPG
Er zijn er weer 4 blokken gemaakt, nog 3 te gaan, tel maar na! Ik stond versteld, toen Suus in haar reactie gisteren vroeg of ik voor het rondje de stof hebt gebruikt waar ons ringkussentje van gemaakt was. Inderdaad, maar wat een opmerkingsvermogen, leuk! Ik heb nog genoeg over van deze stof, ik kan het nog wel eens gebruiken. De stof komt nu ook weer om het hoekje kijken, het linker blokje heeft het mee gekregen. Toen ik de stofjes op het blokje aan het strijken was, wist ik nog niet welke steken ik er voor ging gebruiken en bovenal welk garen, ik vond dat ik hier de randen goed moest benadrukken. Bij het rechter blokje vond ik het vreselijk jammer dat de hartjes in de stof zouden verdwijnen door er een stofje overheen te strijken. Ik heb daarom de cirkel doorbroken en daardoor het hartje er voor te zetten, natuurlijk moet het dan geaccentueerd worden met een gewone naaisteek. Zo ook met het hartje in de cirkel, het zou toch zonde zijn als die verdween en op deze manier integreert de achtergrond ook in het geheel.
P1020353.JPG
Bij het linkerblokje in de foto hiernaast had ik ook moeite met de opgestreken vormen, ze vroegen om meer. Dan mijn BSR-voet maar gebruiken voor de rode cirkel, zo gebruik je alles van de naaimachine. Dit is ook het spannendste van het scheppen, het moment bepaald hoe het er uit komt te zien. Ik wilde niet alleen maar cirkel vormen gebruiken, vandaar dat ik ook gespeeld heb met rechthoeken en hoekvormen, daarbij kun je ook strakke siersteken gebruiken. Heel nuttig is de tip die ik gisteren van Lida kreeg, om de blokken met een mal door te snijden, die zal ik nog moeten maken voor maandag, dat gaat wel lukken. Maar ook het vervolg van de tip is erg handig, om de twee helften na het snijden, eerst met een grove zigzag-steek aan elkaar te naaien en er daarna met een dicht op elkaar zigzag-steek erover heen te gaan. Ik denk dat ik de blokken met een vloeiende lijn door ga snijden, hoeken lijken me te lastig. Misschien later eens op gaan oefenen. Ik heb ondertussen wel een idee gekregen om van tijd tot tijd eens te gaan experimenteren met dagboekquiltjes, die niet zo groot moeten zijn, maar waar je wel allerlei technieken en materialen in kwijt kunt. Grappig om dat te bedenken terwijl je aan het werk bent. Morgen de laatste 3, tenminste als het lekker weer is en we nog even de stad in gaan, komt er misschien niet zo veel van. Ik moet Henk ook aandacht geven, want het was een stressvolle week voor hem.

3 opmerkingen:

Suus zei

Ja Aart zo zie je maar, je ringenkussentje heeft blijkbaar indruk gemaakt.Succes met de laatste blokken.

Anoniem zei

Ik vind het heel spannend worden. Wat heb jij veel mooie steken op je machine. Ik heb er maár 30 en toch ook een Bernina. Maar die is al ong. 15 jaar oud en dat zal wel het verschil zijn. Hij doet het nog super. Fijn weekend.
Groet Ineke.

Webredactie zei

Aart, als je je verder wilt verdiepen in dagboekquiltjes, is het boek van Ineke Berlyn, ´Sketchbooks and Journal Quilts´ een echte aanrader, en helemaal niet duur. Klik hier
Net zo duur ongeveer als dat quilttijdschrift Patchwork Professionals editie Color Improvisations dat ik laatst op jouw advies kocht, en wat is dat een inspirerende editie!!