zondag 18 juli 2010

Een lekker dagje.

Het begon gisteren met koffie op bed, wat wil je nog meer op zaterdag. Lekker wat lezen, radio aan, lekkere muziek en rustig aan aan de dag beginnen.
Ik heb een hele stapel quilttijdschriften naast het bed liggen. Het gebeurt me nog weleens dat ik iets nieuws tegen kom terwijl ik dat blad al wel 5 keer gezien heb, waar dat aan ligt weet ik niet. Ik ben gisterenmorgen weer eens in dit boek gedoken, een erg leuk en inspirerend boek, waar zoveel uit te
P1020303.JPG
halen is. Ik ben nu aan het denken aan een transparant landschapje. Eerst moet er een idee op papier komen, de stof worden uitgezocht enz. enz. Heerlijk is het om zo de dag te beginnen. Als de koffie op is gaan we langzaam douchen en kan de dag beginnen. Als de stapel boeken en bladen gelezen is, begin ik gewoon weer overnieuw. Er zitten ook engels- en duitstalige boeken bij, nu heb ik geen talen knobbel en mijn engels is slecht, vind ik zelf. De dictionary ligt ook niet zo ver, ik kijk veel naar de plaatjes en de foto’s en mijn fotografisch geheugen helpt me vaak. Bij het duits heb ik meer problemen, maar als je langzaam leest kan je delen wel begrijpen. Na het ontbijt even de stad in geweest, Henk wilde iets kopen en dan ga ik mee om de het gekochtte thuis te brengen. Op weg naar huis nog even neerzakken op een terras voor een witbiertje, ja ik weet het was pas 11 uur, maar we hielden het bij 1 biertje. ‘s Middags naar de Tour de Frans gekeken. Ik heb blogs gelezen en ik ontdekte een leuke site, www.familiedekens.nl , deze dame heeft voor al haar familie quilts gemaakt, maar mijn aandacht werd getrokken door de quilt voor Jan, daar was een link naar een kunstenaar/wiskundige te vinden die mijn aandacht trok. Kijk even op www.gerardcaris.com . Henk was ‘s Ochtends een leuk restaurantje opgevallen, die er nog niet zolang is, de naam zorgde ervoor dat we via internet naar informatie gingen zoeken. Het restaurant heet Arneym, de naam die deze stad had in het jaar 893. Ik heb laatst ook gelezen dat Arnhem een verbastering is van Arendheem, ofwel huis van de arend. Ga je nu kijken naar www.arneym.nl dan vind je een lijst van monumenten die de stad rijk is, maar kijk je naar www.arneym.com dan kom je op de site van het leuke restaurantje. Het leuke is dat ze een
P1020304.JPG
lijst hebben met kleine gerechtjes met kleine prijsjes, ik moet wel zeggen dat de lijst op internet niet meer klopt met de lijst in het restaurant. Het is de bedoeling dat je een aantal gerechtjes in vult op een soort bestellijst, wij zijn begonnen met 3 gerechtjes per persoon als voorgerecht en 4 gerechtjes p.p. als hoofdgerecht. Hiernaast een foto van één van mijn hoofdgerechtjes, polenta met pesto en mozarella. Het was allemaal heerlijk! Daarna zijn we nog doorgegaan met de desserts, Henk nam er 3 en ik, bescheiden als ik ben 2. Toen we afrekende viel de rekening reuze mee. Zo kan je nog eens uit eten. Ik hou wel van die nieuwe concepten en nu heb ik eens dingen kunnen eten die ik nog niet gegeten had. zoals coquilles, de sint Jacobsschelp, de polenta.  Morgen moet ik maar weer eens wat productiever worden.

4 opmerkingen:

Anoniem zei

Ja dat was zeker een LEKKER dagje.
Ik hoop maar dat je ook Nederlandstalige tijdschriften naast het bed hebt liggen ;-)
Ineke Berlyn maakt mooie dingen he? Ik had het voorrecht een van haar nieuwere boeken te mogen vertalen - is geloof ik nog niet op de markt (het duurt eeuwen voor ik een bewijsexemplaar krijg).
Vandaag is het zondag en zojuist heb ik materiaal van de lay-outer gekregen...voor mij wordt het dus : werken, zucht.

vilterietje zei

Wat een fantastisch idee om zo een aantal lekkere dingen te proeven!
We hebben hier in Sittard een mexicaans restaurant waar je toetjes kunt proeven. Ik vind dit altijd heerlijk, omdat ik nooit kan kiezen met toetjes. Zal eens voorstellen aan de eigenaar om zo ook voor/ en hoofdgerechten te serveren.
Maak er nog een mooi weekend van en tot...
Riet

Unknown zei

De polenta ziet er lekker uit, heb ik ook nog niet gegeten.
En ja, we waren in Friesland, de vissersdorpjes bekeken, met de auto, helaas niet met een boot.Maar ´t was heerlijk, vooral met dat mooie weer.
Groetjes Berbel

Suus zei

Zo dat was dus een heerlijk dagje, lijkt wel vakantie ha,ha.